Laat ruimteproblemen je kinderen niet weerhouden van het hebben van een lichte, mooie slaapkamer. Op zoek naar kleine kinderkamer ideeën? Kleine kinderkamers kunnen een uitdaging zijn als het gaat om het inrichten. We willen allemaal dat onze kinderen een lichte, rustige plek hebben om te spelen en om huiswerk te maken, maar ze zitten vaak vast aan de kleinere of vreemd gevormde kamers vanwege ruimteproblemen. Geen zorgen: met een beetje inspiratie kan het gemakkelijk en goedkoop zijn om deze om te zetten in leuke, aantrekkelijke en georganiseerde ruimtes.

De essentie

Of je nu op zoek bent naar ideeën voor de meisjesslaapkamer of de jongensslaapkamer, het is belangrijk om te beginnen met de essentie: het bed en de opbergruimte. Traditionele stapelbedden zijn de perfecte ruimtebesparing als je een kleine kamer hebt die door twee kinderen wordt gedeeld. Het is ook de moeite waard om te overwegen om kindermeubilair te kopen in plaats van volwassen meubilair, als een manier om het vloeroppervlak te vergroten. Je zult dit echter moeten afwegen tegen de extra kosten van nieuwe aankopen als je kind alles ontgroeid is.

Esthetiek

Na het juiste bed en opbergruimte is er volop gelegenheid om te werken aan een charmante inrichting en dat cruciale beetje extra esthetische aandacht. Hoewel de mogelijkheid dat je kind uit een ontwerp groeit in overweging moet worden genomen, is er niets dat je ervan weerhoudt om ervoor te zorgen dat ze hun eigen mooie ruimte hebben, voor zowel rust als creativiteit. Lees hieronder onze 11 tips:

 1. Creëer meer vloerruimte met een hoogslaper
 2. Laat ruimte voor een ingebouwd kinderbureau
 3. Plaats een pegrail boven het bed
 4. Verf de vloerplanken in dezelfde kleur als de muren
 5. Vervang boekenplanken voor zwevende planken
 6. Houd het kleurenschema in evenwicht
 7. Koop het juiste bed
 8. Beperk het behang tot één muur
 9. Beoordeel de vorm van de kamer
 10. Investeer in multifunctioneel meubilair
 11. Haal het beste uit hoge plafond

Veel succes met het toepassen van onze tips.

Pin It on Pinterest