Iedereen houdt van groen. Het zit in de menselijke natuur om te genieten van natuurlijke kleuren. Groen is hier zeker een van. Dit is ook de reden waarom veel mensen graag mooie planten en bloemen in hun tuin hebben. Naast het gebruikelijk gazonnetje met heerlijk natuurlijk gras, zie je dat men ook vaak kiest voor speciale en bijzondere bomen. Ben je zelf toevallig bezig met het uitzoeken van je tuin? In deze blog geven wij een aantal ideeën voor bijzondere bomen in je tuin. 

De palmboom 

Een palmboom verandert elke doorsnee tuin in een tuin met een mediterrane uitstraling. Palmbomen worden altijd geassocieerd met stranden en warme landen. Je kunt deze associatie dus opwekken, ook als dat betekent dat je in het regenachtige Nederland woont. Een paar palmbomen zorgen er dan gelijk voor dat het een veel zomerse uitstraling heeft. 

Bij palmbomen moet je echter wel goed opletten, dat je deze in de winter goed inpakt. Er is namelijk een heel goede reden waarom palmbomen vooral in warme klimaat en goed floreren. Dit heeft te maken met het feit dat ze niet goed tegen de kou kunnen, maar wel heel goed tegen de warmte kunnen. Houd hier rekening mee wanneer je een nieuwe boom uitzoekt 

Een treurwilg 

De naam van deze boom is vrij somber van aard. Toch zijn het bijzonder mooie bomen. Treurwilgen kunnen doorgaans ook enorme hoogte bereiken. Dit maakt ze tot bijzonder populaire bomen. Zeker in het geval dat iemand een zeer grote tuin heeft. Net als nagenoeg alle andere bomen, kun je ook treurwilgen kopen van diverse afmetingen. Zo heb je er altijd een die past bij de grootte van je tuin. 

Olijfbomen 

Olijfbomen hebben net als palmbomen de eigenschap dat ze een associatie opwekken met mediterrane landen. Olijfbomen komen namelijk heel veel voor in Griekenland, Italië, Spanje en Portugal. Olijfbomen zijn in allerlei afmetingen verkrijgbaar. Het voordeel ten opzichte van de palmboom, is dat olijfbomen wat beter tegen de kou kunnen. Je hoeft ze dus niet altijd in te pakken. Op die manier heb je wat minder werk eraan, en kun je toch genieten van een tuin met een mediterrane uitstraling. 

Pin It on Pinterest