Huizer plein

3 regelmatige checks voor je huis

Geplaatst op

Als je een woningeigenaar bent, dan draag je dus ook de complete verantwoordelijkheid voor het juist onderhouden van je huis. Als je in een appartement woont met medebewoners, dan kan het zijn dat je een VvE of een Vereniging van Eigenaren hebt. Samen met je buren zijn jullie gedeeltelijk verantwoordelijk voor bepaalde zaken in de openbare ruimte. Desalniettemin zul je als eigenaar toch de meeste zaken voor je kiezen krijgen. Om je een beetje te helpen met het onderhoud, hebben we hier een lijst met belangrijke regelmatige checks die je kunt doen aan je huis.

Controleer je cv ketel

Natuurlijk merk je het vanzelf wanneer je geen warm water meer hebt. Ook hier geldt dat voorkomen beter is dan genezen. Het is dus erg fijn om op de hoogte te zijn van op welk moment je cv ketel weer onderhoud nodig heeft. Je doet er daarom goed aan om minimaal eens per jaar je cv ketel te (laten) checken. Hoewel je dit op zich wel zelf kunt doen, is niet iedereen even technisch onderlegd. Je kunt misschien beter een professional inschakelen voor cv ketel onderhoud en een reparatie (mocht dat nodig zijn).

Controleer de ventilatie

Hoewel de meeste woningen relatief eenvoudige ventilatie hebben, zie je tegenwoordig steeds vaker een zogenaamd recirculatiesysteem, vooral in appartementen en flats! Dit systeem maakt eigenlijk de lucht weer schoon en stuurt deze daarna weer terug in de kamer. Natuurlijk moet je deze dus ook regelmatig controleren en de luchtfilters schoonmaken. Dat moet regelmatig, maar hoe vaak het moet hangt natuurlijk af van of je vaak kookt en of je vaak de kaarsjes aan hebt staan. Ook hoe vaak je natuurlijk ventileert door middel van het openen van ramen en deuren heeft hier weer invloed op. 

Rook- en brandmelders

Veilig wonen is voor iedereen een belangrijke zekerheid. Dat is de reden waarom je de deuren op slot doet wanneer je naar bed gaat, en dus ook een rookmelder hebt. Ze staan vaak op vaste plekken in het huis, zoals de gang, de overloop, de zolder en de garage. Om ervoor te zorgen dat de brandmelder of rookmelder het goed doet, moet je deze zo nu en dan controleren. Dat kun je eenvoudigweg doen door enkel even op de enige knop te drukken.

Gerelateerde berichten

Over ons

Ontdek de kunst van woondesign! Van minimalistisch tot eclectisch, woondesign omvat een scala aan stijlen en technieken om jouw huis om te toveren tot een persoonlijke oase. Leer hoe je kleuren, texturen en meubels kunt combineren om een harmonieus en stijlvol interieur te creëren dat jouw persoonlijkheid weerspiegelt. Laat je inspireren door de nieuwste trends en ontdek hoe je jouw huis kunt transformeren tot een plek van comfort en schoonheid.

Contactgegevens

Via info @ huizerplein.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden