Het feit dat je een kleine badkamer hebt, betekent niet dat je veel in hoeft te leveren op opbergruimte. Met deze tips kun je jouw kleine badkamer zo optimaal mogelijk indelen. Of het nu gaat om het kleurenpalet, de douche of de tegels, het belangrijkste wat je moet onthouden bij kleine badkamers: houd het eenvoudig. Voordat je sanitair in Almere koopt voor je badkamer, doe je er goed aan om de volgende tips te lezen.

Wat heb je nou écht nodig?

Onze eerste, en misschien wel de belangrijkste van al onze kleine badkamerideeën is het nadenken over wat je nou echt nodig hebt in de badkamer. Blijf bij de essentie, zodat je zo min mogelijk ingebouwde of omvangrijke voorwerpen in je badkamer hebt. Hoe meer oppervlakte in beslag genomen wordt, hoe kleiner de ruimte eruitziet. Het enige wat je echt nodig hebt in een badkamer is een toilet, een wastafel en een bad of douche. Opbergruimte is ook van vitaal belang, maar denk er eens over na hoe je deze rond je wastafel kunt bouwen of kies voor aan de wand gemonteerde kasten die geen vloeroppervlakte in beslag nemen.

Kies een douche zonder wanden

Laat je badkamer groter lijken door te kiezen voor een douche zonder wanden of een glazen douche. Dit zorgt ervoor dat het licht gemakkelijk door de ruimte schijnt waardoor de badkamer groter lijkt. De inloopdouches zonder frame geven ook een heel mooi en luxueus gevoel en zijn bovendien een heel praktisch klein badkameridee.

Maak optimaal gebruik van de verticale ruimte met een ladder

Bij kleine badkamers moet je originele oplossingen hebben om de ruimte zo goed mogelijk te benutten; ze zijn een belangrijk element om over na te denken bij het ontwerpen van een kleine badkamer. Een goed idee is het plaatsen van een ladderplank in de badkamer. Naast dat het een extra opbergruimte creëert, ziet het er ook nog eens leuk uit.

Pin It on Pinterest