Het bepalen van de inrichting van je tuin doe je niet zomaar. Het kan een lastige keuze zijn om te bepalen van welke materialen je gebruik gaat maken. En wil je veel doen aan je tuin na een verbouwing of juist zo min mogelijk? Allemaal keuzes waar je aan moet denken voor je bepaalt hoe je tuin eruit komt te zien.

Het aanleggen van gras

Gras is nog altijd een veel gekozen tuinelement om te gebruiken in de tuin. Gras is ideaal als je bijvoorbeeld kinderen of huisdieren hebt. In de zomer kunnen ze hierop spelen. Daarnaast brengt gras een stukje groen in de tuin wat het natuurlijker maakt. Wel moet je het gras maaien, maar dit is simpel onderhoudt waar niet al te veel tijd in gaat zitten. Wil je liever toch minder onderhoudt hebben aan je gazon, dan kun je ook kiezen voor kunstgras. Kunstgras heeft geen onderhoudt nodig en geeft geen modder bij heftige regenval. Tegenwoordig kan je al kunstgras krijgen wat sterk lijkt op echt gras en nog een laatste voordeel: je gras gaat niet dood.

Het gebruik van steen

Wil je liever een strakke en moderne tuin? Dan kun je gebruik maken van veel steen. Grote tegels zijn op dit moment erg geliefd in de tuin. Deze geven een moderne, maar ook rustgevende indruk door de strakke lijnen. Maar niet alleen grote tegels zijn geliefd, ook grind is nog altijd een veel gebruikt materiaal. En wat ook steeds meer gebeurt is een combinatie van alle materialen.

Houten vlonders

Als laatste kan er gebruik gemaakt worden van hout. Zo kun je bijvoorbeeld een houten vlonder aanleggen. Maar niet alleen daarvoor wordt hout veel gebruikt, je kan het namelijk ook gebruiken om bijvoorbeeld een afscheiding te creëren of een overkapping te maken. En hierbij heb je keuze uit veel verschillende soorten en kleuren.

Conclusie

Al met al zijn er dus opties genoeg om je tuin naar je zin in te richten. Ons advies voor de mooiste en meest gevarieerde tuinen is een combinatie van de verschillende materialen. Hiermee kan je volgende zomer ultiem genieten van je nieuwe tuin!

Pin It on Pinterest