Ben je toe aan een nieuwe sfeer in huis? Er zijn verschillende manieren waarmee je de complete sfeer en uitstraling van een bepaalde ruimte kunt aanpassen zonder dat je hiervoor je hele woning op zijn kop hoeft te zetten. Je kunt namelijk met verschillende soorten wanddecoratie ervoor zorgen dat je iets heel bijzonders maakt van de ruimte waar je eerst al een beetje op was uitgekeken. In deze blog geven we je 4 leuke ideeën voor wanddecoraties die de boel compleet kunnen omtoveren.

Mosschilderijen

Heb je wel eens gehoord van een mosschilderij? Als dit je onbekend overkomt, ben je niet alleen! Een mosschilderij is een relatief nieuw idee, maar wel heel erg bijzonder! Het is eigenlijk zoals de naam al zegt een vlak waarop levend mos is geplaatst. Dit heeft enig onderhoud nodig, maar zorgt er wel voor dat de ruimte die je voor ogen hebt, wel gelijk een heel bijzondere en nieuwe uitstraling krijgt.

Houten of metalen wandplaten

Wandplaten zijn ook razend populair. Het zijn erg leuke alternatieven voor de gebruikelijke posters van papier. De meeste wandplaten zijn van metaal of van hout en zijn doorgaans voorzien van een afbeelding die een ietwat retro uitstraling geeft. Denk hierbij aan een Coca-Cola advertentie of een propagandaplaatje uit de jaren 50.

Decoratieve wandrekken

Wandrekken zijn ook een heel eenvoudige maar bovenal goedkope manier om een muur wat leuker op te kunnen vullen. Door een wandrek te plaatsen kun je op een erg makkelijke manier van alles toevoegen om zo een eigen creatie te maken. Als je een beetje creatief bent en een uitgesproken eigen smaak hebt, dan is zo een canvas natuurlijk hartstikke leuk. Daarnaast is het ook nog functioneel omdat je het kunt gebruiken om tijdens de kerstdagen of rond verjaardagen de mooiste kaarten aan op te hangen.

Posters en schilderijen

Natuurlijk is de lijst niet compleet zonder dat we posters en schilderijen noemen. Zeker posters zijn nog steeds razend populair. Wat je ook steeds vaker ziet, is dat men op websites zoals Etsy.com eigen creaties maakt op basis van populaire televisieseries of films. Ben je bijvoorbeeld groot fan van een bepaald spel? Dan vind je op Etsy erg veel leuke artikelen.

Pin It on Pinterest