De aankoop van je nieuwe huis is een grote stap waarbij je over veel moet nadenken. Het is belangrijk een goede keuze te maken, zodat je geen spijt krijgt van je keuze en tevreden bent met je nieuwe woning. Daarom hebben wij een paar tips waar je over na moet denken zodat je een goede keuze maakt en geen foute beslissingen neemt.

Ga veel kijken

Bij je eerste bezichtiging zie je geheid dingen over het hoofd, daarom moet je alles goed laten bezinken en eventueel zelf opschrijven. Wat zijn de plus- en minpunten, wat moet er nog gebeuren? Neem iemand mee met een kritische blik die dingen ziet die jij eventueel niet ziet. Daarnaast moet je veel huizen bekijken om deze goed te vergelijken. Ga vervolgens bij je topselectie meerdere keren kijken, zodat je zeker weet dat je geen grote dingen mist en uiteindelijk misschien te veel bij moet leggen.

Laat het huis bouwkundig keuren

Verkopers zitten er vaak niet op te wachten omdat het veel tijd kost en daarnaast kost het ook geld, maar een bouwkundige keuring uit laten voeren is erg belangrijk. Het is belangrijk te weten in welke staat het huis is voordat je het koopt. Er is in de wet opgenomen dat je als koper onderzoek moet doen naar gebreken. Wil je niet voor problemen komen te staan, dan is dit onderzoek dus een belangrijke stap bij de aankoop van je nieuwe woning.

Zorg voor ontbindende voorwaarden

Dit is een hele belangrijke stap wanneer je wil toezeggen op de koop van een huis. Zorg altijd dat je van de koop af kunt bij bijzondere gebeurtenissen. Zo kan je kiezen voor onder voorbehoud van financiering als je de hypotheek nog niet rond hebt, of voor onder voorbehoud van de bouwkeuring. Zijn er dan na de afgesproken koop toch problemen, dan kan er opnieuw onderhandeld worden.

Je eisen laten varen

Als je gaat kijken voor je nieuwe woning, maak dan een lijstje met eisen aan je deze woning. Zorg ervoor dat dit vast staat en dat je niet te veel van je eisen laat gaan. Je kan best iets latten vallen van de lijst, maar niet volledige. Het huis moet voldoen aan jouw wensen, kijk goed of het huis geschikt is voor de dingen die jij dagelijks wilt doen. Zorg daarnaast bij de koop ook altijd voor de hulp van een makelaar, deze kan je goed helpen met het inschatten van de juiste waarde en het onderhandelen. Hiervoor kun je bijvoorbeeld een aankoopmakelaar in Groningen inschakelen.

Pin It on Pinterest