Huizer plein

4 tips voor het onderhouden van een plat dak

Geplaatst op

Elk dak heeft eens in de zoveel tijd een goede onderhoudsbeurt nodig. Het dak heeft elke dag te maken met alles wat het weer elke dag weer brengt. Een plat dak heeft zelfs meer onderhoud nodig dan een schuin dak, dit komt doordat bladeren en vuil bij een plat dak op het dak blijven liggen. We raden aan om een dakdekker in Dronten je dak een keer per jaar te laten controleren. Een goed onderhouden plat dak gaat zo een 20 tot 40 jaar mee. 

Loop niet op het dak

Naast dat het lopen op een dak sowieso al gevaarlijk is, is het ook niet goed voor je dak. Vaak ligt er bitumen op het dak. Bij warm weer wordt dit materiaal zacht als je er op loopt ontstaat er sneller schade. Ga het dak bij echt koud weer ook niet op, dan is het dak juist erg hard en kan gaan splinteren. De professionele dakdekkers weten precies hoe ze goed om moeten gaan met je dak, zodat schade kan worden voorkomen.  

Strooi de dakranden om de 7 jaar in

Meestal zijn de dakranden van platte bitumen daken waar de eerste openingetjes ontstaan. Door de onder andere wind en zon kan het bitumen ontbinden. 

Reinig je dak

Zorg ervoor dat bladeren en ander vuil wat op je dak ligt weggehaald wordt met een bezem of een hogedrukreiniger. Het gewicht van vooral natte bladeren in combinatie met nog meer regen maakt je dak onnodig zwaarder. Hierdoor vergroot je de kans op lekkages. Verwijder bij de reinigingsbeurt ook mos. Gebruik nooit schoonmaakmiddelen om je dak te reinigen, water is voldoende.  

Let op het weerbericht als jij of een dakdekker je dak gaat onderhouden

Dak reparaties hebben tijd nodig om te drogen. Helaas heeft je dak geen beschutting en moet je het weerbericht bekijken voordat jij of een dakdekker je dak gaat repareren. Je dak heeft tijd nodig om te “drogen.”

Gerelateerde berichten

Over ons

Ontdek de kunst van woondesign! Van minimalistisch tot eclectisch, woondesign omvat een scala aan stijlen en technieken om jouw huis om te toveren tot een persoonlijke oase. Leer hoe je kleuren, texturen en meubels kunt combineren om een harmonieus en stijlvol interieur te creëren dat jouw persoonlijkheid weerspiegelt. Laat je inspireren door de nieuwste trends en ontdek hoe je jouw huis kunt transformeren tot een plek van comfort en schoonheid.

Contactgegevens

Via info @ huizerplein.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden