Huizer plein

5 tips om efficiënt je hele huis schoon te maken

Geplaatst op

Een spic en span opgeruimd en schoongemaakt huis, dat klinkt voor velen als muziek in de oren. Maar het is altijd best wel veel werk. Vooral als je je hele huis in een keer aanpakt. Er bestaan vele professionele schoonmaakbedrijven, die door de jaren heen hun schoonmaak aanpak aanzienlijk hebben verbeterd. We hebben een aantal tips voor het zo efficiënt mogelijk schoonmaken van je huis van professionals verzameld en delen die graag met je! 

Tip 1: Maak niet de fout om kamer voor kamer schoon te maken

De grootste fout die mensen maken is om kamer voor kamer schoon te maken, dit wordt ook wel “zoneschoonmaak” genoemd. Kamer voor kamer je huis schoonmaken maakt je erg langzaam, omdat je vele tools en schoonmaakmiddelen moet gebruiken zoals de stofzuiger, een stofdoek, een sopje noem het maar op.  Zo ben je met één kamer alleen al snel 4 uur bezig, in plaats van 4 uur met het hele huis. 

Tip 2: Gebruik de “task cleaning” methode

De “task cleaning” methode is in andere woorden het schoonmaken van je huis per taak. De bedoeling is dat je begint met afstoffen. Je stoft dan eerst het hele huis af. Met deze methode zul je merken dat je wel meer aan het lopen bent, maar doordat je je focust op 1 taak is het niet alleen veel efficiënter en sneller, maar maak je ook je huis echt goed schoon. Na het afstoffen ga je verder met de volgende schoonmaak taak. 

Tip 3: Maak 1 looproute per taak

Zorg ervoor dat je niet per taak als een kip zonder kop van hot naar her loopt. Ga bij elke taak precies het zelfde “rondje” af. Begin van boven naar beneden en van links naar rechts. Het starten in de badkamer kan ook slim zijn. Hier kun je al je schoonmaakproducten achterlaten. Voor elke taak begin je ook altijd op het hoogste punt van de kamer (dus stof eerst af op hoge planken en op kasten) en ga in de kamer ook van links naar rechts. Zo weet je zeker dat je niets mist. 

Tip 4: De meest logische volgorde om schoon te maken 

1: Afstoffen

2: Maak ‘stoffen’ dingen schoon. Ga langs de bedden, kussens, handdoeken en dekens en maak deze op of haal deze af om te wassen. 

3: Maak alle spiegels en ramen schoon

4: Maak alle ‘surfaces’ schoon. Dus ga langs het aanrecht, tafel, lage kasten etc. 

5: Maak de keuken en badkamer schoon. Baden, gootstenen, toiletten, magnetron, keukenkastjes en deuren. 

6: Stofzuig het hele huis

7: Dweil alle vloeren

Tip 5: Dieptereiniging

Er bestaan altijd voorwerpen, meubels of plekken in het huis die je niet makkelijk kunt schoonmaken of kunt wassen, zoals vloerkleden. Voor zulke soort meubels is het handig om eens in de zoveel tijd professionele hulp in te schakelen. Laat je tapijt reinigen door de professionals van Mister Powerclean.

Gerelateerde berichten

Over ons

Ontdek de kunst van woondesign! Van minimalistisch tot eclectisch, woondesign omvat een scala aan stijlen en technieken om jouw huis om te toveren tot een persoonlijke oase. Leer hoe je kleuren, texturen en meubels kunt combineren om een harmonieus en stijlvol interieur te creëren dat jouw persoonlijkheid weerspiegelt. Laat je inspireren door de nieuwste trends en ontdek hoe je jouw huis kunt transformeren tot een plek van comfort en schoonheid.

Contactgegevens

Via info @ huizerplein.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden