Huizer plein

5 tips voor het pimpen van je balkon

Geplaatst op

Het hebben van een balkon bij je huis, flat of appartement is fantastisch. Zo heb je een plekje waar je gezellig kunt zitten met vrienden en familie op een mooie zomerdag of avond. Of waar je je even terugtrekt met een goed boek of een leuke Netflix film of serie. Uiteraard kun je in de andere seizoenen ook gewoon plaatsnemen op je balkon en kun je de warmte opzoeken met een dekentje, kaarsen of een heater. Hoe groot of klein je balkon ook is je kunt er echt een hele warme en uitnodigende plek van maken. Je hoeft die grijze tegels en die sombere uitstraling echt niet te houden! Lees snel verder om erachter te komen hoe je je balkon kunt op pimpen. 

Pimp de wanden

Bij een klein balkon heb je niet veel ruimte om veel spullen en decoratie neer te zetten. Houdt dus de vloer zoveel mogelijk vrij en ga aan de slag met de wanden. Haal er een linkje verf overheen en hang leuke plantjes op. Zet je wel iets op de grond? Ga dan voor bijvoorbeeld een soort stellage, waar je op verschillende niveaus je plantjes kwijt kunt. 

Ga voor multifunctionele meubels

Bij een klein balkon is aan te raden voor opklapbare stoelen te gaan, zo kun je ze wegzetten als je ze niet gebruikt. Ook zou je kunnen gaan voor houten kratjes. Deze kun je zowel gebruiken als stoel, tafel, maar ook als plantenbak. Koop er leuke kussentjes voor en klaar is kees. 

Gebruik verschillende stoffen en texturen

Heb je een klein bankje gekocht? Of DIY je zelf een palletbankje? Koop mooie grote zitkussens en stijl je bankje af met kleurrijke kussentjes en kleden. Warm, zacht en erg cosy! 

Pimp de grond

De saaie betonnen ondergrond van de meeste balkons is niet iets wat nou echt heel mooi en warm is. Door houten vlonders of planken neer te leggen over het beton, krijgt de vloer meer karakter en extra warmte. Daarnaast zijn er vele balkonkleden te koop. Plaats op je vlonders nog een mooi kleed en je balkon ziet er mega gezellig en warm uit. 

Moestuintje

Hoe leuk is het om op je balkonnetje een eigen moestuin te creëren? Het planten van verse kruiden en groenten kan ook op een balkon! https://www.stadstuinieren.nl/ deelt veel tips over het creëren van een moestuin op je balkon.

Gerelateerde berichten

Over ons

Ontdek de kunst van woondesign! Van minimalistisch tot eclectisch, woondesign omvat een scala aan stijlen en technieken om jouw huis om te toveren tot een persoonlijke oase. Leer hoe je kleuren, texturen en meubels kunt combineren om een harmonieus en stijlvol interieur te creëren dat jouw persoonlijkheid weerspiegelt. Laat je inspireren door de nieuwste trends en ontdek hoe je jouw huis kunt transformeren tot een plek van comfort en schoonheid.

Contactgegevens

Via info @ huizerplein.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden