Huizer plein

5 veelvoorkomende slotproblemen en hoe je ze moet oplossen

Geplaatst op

Een huis of kantoor wil je het liefst goed beveiligd achterlaten zodra je de deur uit gaat. Met goed functionerende sloten kun je dit bereiken. Maar we vergeten meestal de eerste signalen te herkennen zodra een slot of sleutel op het punt staat kapot te gaan. We zetten daarom veelvoorkomende slotproblemen op een rij en hoe je dit zelf handig kan oplossen.

Afgebroken sleutel

Dit is een voorbeeld van een uit de lucht gevallen slotprobleem. Je doet de sleutel in het slot en plotseling breekt deze af. Dit kan veroorzaakt zijn door meerdere factoren, maar de meest voorkomende is het gebruiken van een gebogen sleutel. Is jouw sleutel gebogen, maar werkt deze nog wel? Neem dan geen risico en laat deze zo snel mogelijk vervangen. Een gebogen sleutel wordt op lange termijn zwak en zal hierdoor op den duur makkelijk afbreken.

Stroef slot
Ook in sloten kan stof en vuil terecht komen. Het slotmechanisme wordt dan steeds stroever. De sleutel kan hierdoor niet goed meer draaien. Daarnaast kan lange blootstelling aan natuurlijke elementen zorgen voor slijtage. We raden aan om alle sloten goed te onderhouden. Een goed onderhouden slot blijft jarenlang goed. Met een simpel wattenstaafje of speciaal onderhoudsmiddel voor sloten kun je het slot grondig schoonmaken. Je deuren zullen weer openen zoals bij een gloednieuwe woning.

Het op slot draaien

Een perfect op elkaar uitgemeten slot en vergrendelpunt zal ervoor zorgen dat je de deur soepel op slot kan draaien. Zodra het lastig wordt om de sleutel om te draaien in het slot, is er mogelijk sprake dat de twee vergrendelpunten niet goed zijn uitgelijnd. Meestal is dit snel op te lossen door de ophanging van de deur aan te passen of het vergrendelpunt iets hoger of lager uit te lijnen. Mocht dit niet werken dan is het aan te raden om de ervaren slotenmaker uit Almere Centrum in te schakelen.

Sleutel gaat moeilijk in de deur

Wanneer een sleutel niet of nauwelijks de deur in gaat is het zaak om eerst te controleren of je de juiste sleutel gebruikt. Als je net een nieuwe sleutel hebt laten maken, dan is de sleutel niet correct aangesneden. Probeer de sleutel nooit te forceren. Ga terug naar de sleutelmaker of schakel een ervaren slotenmaker in om een nieuwe set sleutels te laten maken.

Sleutel wil niet meer draaien

Wil de sleutel niet meer draaien in het slot? Dit kan veroorzaakt worden door meerdere redenen. Probeer in ieder geval niet de sleutel te forceren. De eerste tip is om het slot in te smeren met grafietspray of smeermiddel. Wanneer dit helpt raden we aan om daarna het slot te voorzien van een nieuwe onderhoudsbeurt. Mocht dit niet helpen raden we aan om een slotenmaker expert je slot te laten controleren en indien nodig te vervangen.

Gerelateerde berichten

Over ons

Ontdek de kunst van woondesign! Van minimalistisch tot eclectisch, woondesign omvat een scala aan stijlen en technieken om jouw huis om te toveren tot een persoonlijke oase. Leer hoe je kleuren, texturen en meubels kunt combineren om een harmonieus en stijlvol interieur te creëren dat jouw persoonlijkheid weerspiegelt. Laat je inspireren door de nieuwste trends en ontdek hoe je jouw huis kunt transformeren tot een plek van comfort en schoonheid.

Contactgegevens

Via info @ huizerplein.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden