Waalre is een gezellige en knusse gemeente vlak onder Eindhoven. Begin dit jaar telde Waalre ruim 17.000 inwoners en wordt al jaren een van de veiligste en meest leefbare gemeenten van Nederland gezien. Heb je via een makelaar in Waalre een leuk huis of appartement gevonden in Waalre? Lees dan snel verder zodat je alles weet over misschien wel je nieuwe woonplaats!

Bereikbaarheid

Waalre is goed bereikbaar, zowel met de auto als met het openbaar vervoer. De snelwegen A2 en A67 gaan namelijk door Waalre. Ook de directe verbinding vna Eindhoven naar België (N69) loopt door Waalre. Met het openbaar vervoer kun je met de bus eenvoudig van Eindhoven naar Waalre en weer terug. Daarnaast ligt de steeds drukkere Eindhoven Airport op maar 12 kilometer afstand van Waalre.

Sportclubs

Ben je een sportliefhebber? Dan kun je in Waalre genoeg doen. Zo heeft de gemeente onder andere twee voetbalverenigingen, twee tennisverenigingen, een honkbalvereniging, hockeyvereniging en een volleybalvereniging. Genoeg te doen dus als je een sportliefhebber bent en graag actief bezig bent!

Makelaars

In Waalre en omgeving zijn genoeg makelaars te vinden. Een van de bekendste is Hypodomus in Eindhoven. Bij het zoeken van een huis in Waalre kun je Hypodomus gerust inschakelen!

Groene gemeente

De gemeente Waalre heeft een plan om meer dan de helft van het grondgebied binnen de bebouwde kom groen te maken. Op die manier blijft de gemeente de groenste gemeente van de regio. Dit heeft vele voordelen voor de inwoners, zoals schonere lucht.

Carnaval

Houd je van carnaval? Dan moet je zeker in Waalre zijn. De gemeente kent een grote carnavalsvereniging en heeft zelfs een carnavalskrant. De gemeente kent echt een bruisend carnavalsleven. Carnaval vieren in Waalre is dus zeker iets wat je eens gedaan moet hebben als je van carnaval houdt!

Pin It on Pinterest