Een dakkapel biedt de mogelijkheid om van loze ruimte toch bruikbare ruimte te maken, bij schuine wanden. Het biedt echter nog meer voordelen waar veel mensen nog niet over hebben nagedacht. Lees snel verder en kom alles te weten over dakkapellen!

Een dakkapel biedt veel extra ruimte

Een dakkapel is een uitbreiding van je dak, wat betekent dat het veel extra ruimte en loopruimte biedt die je anders niet zou hebben gehad. Als je bijvoorbeeld schuine wanden hebt, dan is de kans groot dat je hier niet de volledige ruimte kunt benutten. Bijvoorbeeld omdat je er niet meer kan lopen, of omdat de hoogte te beperkt is om er een kast of bureau te plaatsen. Door een dakkapel te kopen kun je in dezelfde ruimte wél de volledige oppervlakte gebruiken.

Natuurlijk licht

Het voordeel van een dakkapel is dat je extra licht in je woning kunt krijgen, omdat je de keuze hebt om de dakkapel af te sluiten met ramen of openslaande deuren. Er kan zelfs een balkon gerealiseerd worden. Dit betekent automatisch ook extra mogelijkheid om de ruimte beter te ventileren voor een optimaal wooncomfort.

Toevoeging van waarde aan je huis

Zeker in deze tijden van lage rente, of soms zelfs negatieve rente, is het verstandig om na te denken over investeren in je woning. Zeker als jouw vermogen groter is dan de belastingvrije drempel, dan kan investeren in je woning een goede keuze zijn. Naast extra ruimte om te wonen, voeg je namelijk ook waarde toe aan je huis. Op termijn kun je dus meer vragen voor jouw woning, waardoor je nu profiteert van meer ruimte en later van een verhoogde vraagprijs op de woningmarkt. Aanvullend op bovenstaande, geven de ramen aan de buitenkant je huis een prachtige uitstraling. Het is mooier om de dakkapellen van buitenaf te zien dan een regulier dak met dakpannen.

Dakkapellen binnen één dag te plaatsen

Door de nieuwe technieken kunnen dakkapellen vaak binnen een dagdeel al geplaatst worden. De dakkapellen worden volledig voorgefabriceerd geleverd (ook wel prefab genoemd). De installateurs kunnen dus direct aan de slag om de dakkapel te plaatsen.

Pin It on Pinterest