8 uur werk, 8 uur slaap en 8 uur vrije tijd. Hoewel de achturige werkdag steeds meer concurrentie krijgt van een zesurige of flexibele werkdag, is een baan van 9 tot 5 nog steeds de norm. Juist omdat we een groot deel van onze tijd doorbrengen op kantoor, wordt het interieur van het kantoorpand als steeds belangrijker ervaren. Het is tegenwoordig niet meer wenselijk om in een grauw en grijs kantoorpand te werken. We verlangen daarentegen steeds meer naar een moderne en efficiënte kantoorinrichting die zowel de productiviteit als het comfort ten goede komt. In deze blog lees je de 5 trends op het gebied van kantoorinrichting in 2020.

1.      Flexibele en multifunctionele werkplekken

Een van de grootste ontwikkelingen die zich in 2020 zal gaan voortzetten is de creatie van flexibele en multifunctionele werkruimtes. Kleine en veelzijdige ruimtes die geschikt zijn voor verschillende werkzaamheden: van het ontmoeten van klanten tot een interview of sollicitatiegesprek. Bovendien zullen werkplekken ook steeds minder persoonsgebonden worden ingericht. Denk hierbij bijvoorbeeld aan verstelbare bureaus waardoor werkplekken gemakkelijk aangepast kunnen worden. Bovendien zorgt dit ervoor dat men gemakkelijk staand kan werken, wat de vitaliteit ten goede komt. Naast verschillende teamwerkruimten zullen ook kleinere afgesloten ruimtes onderdeel gaan uitmaken van de projectinrichting van een kantoorpand. Deze bieden de mogelijkheid om geconcentreerd te werken wanneer men hier behoefte aan heeft.

2.      Donkere kleuren en natuurlijke elementen

Een andere trend die komend jaar zijn intrede zal maken is het gebruik van donkere accenten in kantoormeubelen. De lichtere tinten die de afgelopen jaren veel gebruikt werden, zullen vervangen worden door donkere tinten. Door het gebruik van donkere, houten, moderne kantoormeubelen wordt er een elegante look gecreëerd die nauw aansluit bij de behoefte van tegenwoordig. Naast het gebruik van donkere tinten zal er een enorme toename zijn in het gebruik van natuurlijke elementen. Een zogeheten kantoortuin zal in het komende jaar steeds meer de norm worden. Een kantoortuin is voorzien van voldoende planten en natuurlijke elementen zoals houten of stenen kantoormeubelen. Dit zorgt ten eerste voor voldoende zuurstof in het kantoor en ten tweede voor een levendigere sfeer.

3.      Aparte ontspanningsruimtes

Wanneer we kijken naar de inrichting van kantoorpanden zien we een aantal duidelijke trendsetters. Bedrijven zoals Google en Microsoft hebben in de afgelopen jaren gediend als voorbeelden voor vele andere (kleinere) organisaties. Zij besteedden als eerste organisaties steeds meer aandacht aan de creatie van ruimtes die volledig gericht zijn op ontspanning en vrije tijd. Het doel van deze ontspanningsruimtes is om werknemers een goede pauze te gunnen waardoor ze vervolgens meer energie hebben om hun werkzaamheden te verrichten. Denk bijvoorbeeld aan de aanleg van een sportschool, prachtige tuinen, cafés, speelzalen met pool- en voetbaltafels en dergelijke. Ook in het komende jaar zal de projectinrichting van kantoorpanden voorzien zijn van meer ontspanningsruimtes met kleuren en vormen die voorheen ondenkbaar waren voor kantoren of werkplekken. In 2020 zal het kantoor dus niet langer meer een saaie en serieuze plek zijn maar biedt het steeds meer ruimte voor ontspanning en plezier. Uiteraard met het idee dat het de productiviteit en het plezier in het werk bevorderd.

Pin It on Pinterest