Verhuizen is een flinke klus. Alles moet worden ingepakt, gelabeld, getild en eventueel afgevoerd. Vaak brengt een verhuizing veel stress en een hoop laatste dingen die nog even moeten gebeuren. Dit komt meestal doordat je alles niet goed hebt gepland, daarom hebben wij hier 4 tips die je helpen bij je verhuizing.

Goed inpakken is het halve werk

Zorg er voor dat alles al is ingepakt voor dat de verhuisdag aanbreekt. Als alles al klaar staat scheelt dit een hoop stress. Zorg ook dat er al op alle dozen vermeld staat waar deze heen moeten, zodat je niet elke doos nog een keer open moet maken in het nieuwe huis. Zorg er altijd voor dat de dozen goed gevuld zijn zonder lege ruimtes, heb je ruimte over vul je dit dan op met een deken of kussen zodat er geen spullen kunnen gaan schuiven. Voor breekbare spullen zoals servies kun je het beste noppenschuim of oude kranten gebruiken om ze hierin in te pakken.

Meten is weten

Zorg ervoor dat je weet hoe groot je spullen zijn. Het is natuurlijk erg vervelend als je op de dag van de verhuizing je bank niet door de deur heen krijgt. Daarnaast moet je ook alvast plannen waar je spullen komen te staan in het nieuwe huis. Als alles al in de goede kamers staat en bijna op de goede plek scheelt je dit een hoop tillen.

Speciale meubelen

Er zijn een paar meubelen waarvan je de verhuizing voor moet bereiden. Zo moet de wasmachine losgekoppeld worden van het water en de stroom. Daarnaast moet je deze leeg laten lopen omdat er altijd wat restwater in blijft zitten. Door het klepje op de achterkant te openen bij het filter kun je alles er zo uit laten lopen door de wasmachine iets te kantelen. Houdt er wel rekening mee dat een wasmachine erg zwaar is en je deze dus zeker met 2 personen moet tillen.

Vervoer van je spullen

Als dan de dag is aangebroken moet je alle spullen vervoeren van je oude naar je nieuwe huis. Beschik je niet over een grote auto en ga je de verhuizing zelf doen, dan kan het heel verstandig zijn om een busje te huren. Hierdoor kan je alle spullen snel verhuizen.

Pin It on Pinterest