In de moderne woningen en kantoorpanden van vandaag kom je steeds vaker gietvloeren tegen. Hier zijn verschillende redenen voor, al blijven de strakke uitstraling en onderhoudsvriendelijkheid de twee grootste voordelen boven andere vloeren. In 2020 verwachten we dat deze gietvloeren nog populairder zullen worden, gepaard met de volgende vijf trends.

Gietvloeren geïnspireerd door de industrie

Het verlangen voor simpel, Scandinavisch design dat voorheen voornamelijk gezien werd in magazijnen en productiehallen komt ook naar kantoorpanden en woningen. Naadloze gietvloeren met een epoxyhars in een lichtgrijze kleur komen worden alsmaar populairder in de moderne inrichtingen van woningen. Ook patronen met korrels en vlokken zullen vaker voorkomen.

Betonlook gietvloeren

Hoewel gietvloeren vaak worden afgewerkt met een gekleurde epoxyhars ter bescherming tegen krassen en vuil, gaan we een doorzichtige hars ook zien. Daardoor creëer je een betonlook gietvloer ook met een ouder industrieel design met een tijdloze uitstraling.

Diverse patronen en overgangen in gangen

Afwisseling in de patronen op de vloer maakt verschillende ruimtes subtiel duidelijk. Denk bijvoorbeeld aan een gietvloer met diverse kleurrijke vormen in gangen. Daarbij kunnen ze ook gebruikt worden om de overgang tussen verschillende ruimtes en vloerbedekkingen aan te geven en vloeiender te maken.

De vloer als aandachtspunt in een ruimte

Met een onopvallende gietvloer kun je andere elementen in de ruimte beter naar voren brengen. Het omgekeerde is echter ook heel goed mogelijk. Omdat gietvloeren bijna oneindige mogelijkheden hebben qua design, kunnen ontwerpers en architecten hun hart ophalen om door middel van een opvallende vloer. De vloer wordt dan een highlight van de ruimte en bepalend voor de sfeer. Denk bijvoorbeeld aan fellere kleuren of indrukwekkende texturen, zoals een stenen tapijt.

Spelen met contrast

De eindeloze mogelijkheden van een gietvloer kunnen ook gebruikt worden door te variëren in de afwerking in hetzelfde pand. Zo is het mogelijk om te spelen met het contrast van witte, glossy vloeren voor een minimalistisch design in ruimtes waar creatieve ideeën moeten bloeien. In ruimtes waar je meer een verfijnde, gestileerde ruimte wilt creëren kun je kiezen voor donkere tinten in een matte afwerking.

Pin It on Pinterest