Verhuizen kan een van de meest stressvolle gebeurtenissen zijn die we ervaren. We hopen allemaal voor een eenvoudige overgang, maar het lijkt alsof er vrijwel altijd toch iets mis gaat. Veel van deze fouten kunnen echter voorkomen worden met de juiste voorbereiding. In deze blog zetten we de zes meest voorkomende fouten op een rijtje, zodat je ze zelf niet meer hoeft te maken!

Te laat beginnen met inpakken

Je inrichting inpakken is iets anders dan een koffer voor een vakantie. Dit kun je niet de avond voor de verhuizing nog doen. Als je het uitstelt loop je het gevaar gestrest alles in te moeten pakken, waardoor er spullen kwijtraken of beschadigen. Daarbij komt dat je 90% van alle spullen echt niet nodig hebt de laatste week voor de verhuizing.

Geen onderzoek doen naar de verhuizers

Een goed verhuisbedrijf kan het proces een stuk soepeler maken en helpt je besparen op de uiteindelijke kosten. Een matig verhuisbedrijf kan van het proces echter een ramp maken. Zorg daarom altijd dat je onderzoek doet naar het verhuisbedrijf en check de referenties. Zo zie je duidelijk of andere mensen goede ervaringen hebben met het bedrijf. Een goed voorbeeld hiervan is Trust Verhuizingen in Noord-Brabant.

Vergeten je dozen te labelen

Het spreekt voor zich dat je altijd de verhuisdozen moet labelen. Zo kun je zelf in één oogopslag zien wat erin zit tijdens het in- en uitruimen van de verhuiswagens. Op die manier kunnen de verhuizers ook makkelijker rekening houden met welke dozen breekbare spullen bevatten en welke als eerste of juist als laatste ingeladen moeten worden.

Spullen onnodig bewaren

Verhuizen is een ideaal moment om voor eens en voor altijd afstand te doen van spullen die je niet nodig hebt. Zeker als je gaat samenwonen en allebei eigenlijk teveel spullen hebt voor een nieuwe ruimte. Stel ruim op tijd een checklist op met spullen die je echt nodig hebt en bekijk wat weg kan.

Niet alles opmeten

Het is zo eenvoudig dat veel mensen het vergeten. Voordat je gaat verhuizen maak een overzicht van alle afmetingen van je bestaande meubels en bedenk vooraf ook waar je alles wil gaan zetten. Je wil niet op de dag van de verhuizing erachter komen dat de bank helemaal niet past in je nieuwe ruimte.

Te lang wachten met je adresgegevens updaten

Tegenwoordig staan je adresgegevens bij tientallen organisaties opgeslagen. Maak vooraf een lijst van instellingen die zeker op de hoogte moeten zijn van je nieuwe adres en geef dit bij alle instellingen ook duidelijk aan.

Pin It on Pinterest