Iedereen wil zich veilig voelen in hun eigen huis. Om dit te bereiken kun je diverse maatregelen nemen, variërend van een goed slot op de deur tot geavanceerde alarmsystemen. In deze blog zetten we een aantal tips die geen fortuin kosten op een rijtje om de inbrekers buiten te houden.

Goede rolluiken

Een van de belangrijkste tips die we alvast meegeven als het gaat om kostenefficiënte beveiliging is om te kiezen voor producten die meerdere functies hebben. Goede rolluiken zijn daar een uitstekend voorbeeld van. Naast het feit dat ze inbrekers buiten kunnen houden bij zowel huizen als winkelpanden is het een goede manier om binnen te verduisteren en de warmte buiten te houden.

Eenvoudige raamsloten

Ramen zijn altijd kwetsbare openingen in huis, zeker als het wat oudere schuiframen zijn. Voor de doorgewinterde inbreker zijn deze eenvoudig te openen. Een goede en relatief goedkope oplossing voor extra beveiliging is een pinslot. Dit is een metalen pin die je op het scharnier plaatst van het raam, die door beide delen gaat. Als je de raam op een kier wil laten hangen kun je een tweede gat boren.

Verlichting met een bewegingssensor

Een ander goed advies is om aan alle kanten van je woning verlichting te hangen die geactiveerd wordt op basis van beweging. Je hebt tegenwoordig relatief goedkope verlichting die werkt op zonne-energie! Het goedkoopste is natuurlijk wel altijd om lampen te kopen die je met een kabel op de stroom aansluit. Het is bewezen dat verlichting effectief is in het verjagen van potentiële inbrekers.

Goedkope draadloze alarmen

Zoals gezegd zijn de ramen en deuren de meest kwetsbare punten in je woning. Waar je inbrekers eerst weg kunt jagen met verlichting is geluid de beste tweede methode. Gelukkig zijn er goedkope alarmsystemen die je op een raam of deur kunt zetten. Deze werken met een magnetisch veld. Als de afstand tussen de alarm-unit en de magneetstrip op het raam te groot wordt klinkt er een luid alarm. Aan de binnenkant kun je simpelweg het alarm aan of uitzetten.

Platen op de zwakke punten

Je kunt honderden euro’s uitgeven aan complexe sloten die niet te kraken zijn, maar als een inbreker brute kracht gebruikt ben je al gauw kansloos. Daarom kun je het beste metalen plaatjes rondom de sloten monteren, waardoor het kwetsbare punt een stuk sterker wordt. Als je hier roestvrij stalen platen en spijkers voor gebruikt wordt het bijzonder lastig om de deur te forceren, voor een fractie van de kosten.

Pin It on Pinterest