Huizer plein

De beste manieren om je woning brandveilig te maken

Geplaatst op

Het totaal aantal woningbranden is in 2020 gestegen ten opzichte van 2019. Het aantal meldingen ligt maar liefst rond de 6600. Een woningbrand kan door diverse oorzaken ontstaan. Het schrikbarende feit is dat een groot percentage veroorzaakt wordt door oorzaken die we niet meteen door hebben. Extra reden om deze stijgende trend om te zetten naar een daling. Met onze tips kun jij zelf de brandveiligheid van je woning verbeteren.

Tips om brand te bestrijden

Er zijn diverse artikelen beschikbaar waarmee je direct vuur kan bestrijden. Let hierbij op dat de meeste brandbestrijdende artikelen enkel geschikt zijn om startend vuur te doven. Denk hierbij aan een brandblusser. Daarnaast werken rookmelders uitstekend. Plaats een rookmelder op elke verdieping. Voer om de zoveel tijd een check uit of de batterijen nog in orde zijn. Daarnaast is een branddeken voor in de keuken een handig hulpmiddel. Hou het doek hoog op en plaats deze vervolgens in zijn geheel over het vuur en laat deze liggen. Zo kan startend vuur gelijk gedoofd worden.

Tips om brand te voorkomen

Voorkomen is beter dan achteraf oplossen. Daarom raden we aan om een aantal zaken van je woning te controleren. De bouwmaterialen van je woning spelen een grote rol in hoe snel een brand zich kan verspreiden. Dit heeft allemaal te maken met de brandbaarheid. Een houten muur zal eerder brand verspreiden dan een betonnen muur. Ga bij het bouwen of verbouwen van je woning aan de slag met brandwerende of brandvertragende materiaalkeuzes.

Laat je huis of pand keuren op brandveiligheid

Wanneer je een woning of organisatie naar eigen kennis brandveilig hebt gemaakt of juist niet weet hoe je een pand brandveilig maakt, dan raden we een SCIOS Scope 10 keuring aan. Met deze keuring worden alle componenten uitvoerig gecontroleerd. Zo worden er tests en metingen gedaan, zijn er visuele controles en een brandveiligheidscheck van elektrische installaties. Na advies kun je brandveiligheid risico’s oplossen. Hiermee breng je een kans op een brand tot een minimum.

Gerelateerde berichten

Over ons

Ontdek de kunst van woondesign! Van minimalistisch tot eclectisch, woondesign omvat een scala aan stijlen en technieken om jouw huis om te toveren tot een persoonlijke oase. Leer hoe je kleuren, texturen en meubels kunt combineren om een harmonieus en stijlvol interieur te creëren dat jouw persoonlijkheid weerspiegelt. Laat je inspireren door de nieuwste trends en ontdek hoe je jouw huis kunt transformeren tot een plek van comfort en schoonheid.

Contactgegevens

Via info @ huizerplein.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden