Het beveiligen van je nieuwe woning is een essentieel onderdeel van je veilig voelen in huis. Ben je benieuwd naar wat de meest interessante trends zijn op het gebied van beveiliging? Lees dan gauw verder in deze blog. Wij hebben de nieuwste ontwikkelingen op het gebied van woonbeveiliging voor je op een rijtje gezet. We zijn natuurlijk niet in staat om alle ontwikkelingen in kaart te brengen. Daarom dat wij een selectie hebben gemaakt van ontwikkelingen. 

Let op: heb je een nieuwe woning gekocht en wil je deze graag zo goed mogelijk beveiligen? Begin dan met het vervangen van de sloten. Zeker in de grote steden, zoals Amsterdam, Rotterdam, Den Haag of Utrecht, zul je merken dat dit vrij gebruikelijk is. Verhuis je bijvoorbeeld naar Haarlem, ga dan op zoek naar een gecertificeerde slotenmaker in Haarlem

Ring doorbell 

In de wat luxere appartementencomplexen bestond dit type deurbel al een tijdje. Als iemand beneden in de portiek op het huisnummer drukt, wordt er naar het appartement gebeld. Daarna kan de eigenaar de deur al dan niet openen. Tegenwoordig is het ook mogelijk om dit te doen door middel van video en dat hoeft niet langer enkel in de appartementencomplexen plaats te vinden. De Ring doorbell is uitermate geschikt om op je mobiel te kunnen zien wie er aanbelt. Kun je zien wie enige tijd geleden bij jou op de stoep stond.

Slot met biometrische data 

Voor zogenaamde early adopters is er een interessant nieuw type slot op de markt. Het slot maakt gebruik van een vingerafdruk of een retinascanner voor het verlenen van toegang tot een ruimte. Dit betekent dat dit soort slot ook kan worden toegepast op je eigen woning. Het is bijzonder veilig omdat het erg moeilijk is om iemands retina (latijn voor netvlies) of vingerafdruk na te maken. Het is echter erg duur in de aanschaf, waardoor het niet voor iedereen is weggelegd om een dergelijk slot te kopen. 

Pin It on Pinterest