Huizer plein

De beste tips voor het inrichten van het terras in de tuin

Geplaatst op

Je tuin voorzien van een terras is een uitstekend idee. Maar hoe ga je deze inrichten? Daar gaan we je bij helpen. We hebben een aantal tips op een rij gezet waaraan je kunt denken. Zo raden we aan om na te denken over het doel van het terras en van welke materialen je gebruik wilt gaan maken. Daarnaast is het belangrijk om te weten of je terras is bedekt met schaduw of dat deze in de zon komt. Uiteindelijk kun je een eigen mix maken en zo tot je ideale terras voor in de tuin komen. Lees snel verder en ontdek welke terras jij in je tuin wilt hebben.

Terras in de schaduw

Mocht je in de zomer liever niet in de zon zitten dan raden we een schaduwterras aan. Zo kun je afhankelijk van de positie van je huis het terras dicht bij de muur of onder een dak plaatsen. Uiteraard kun je hoeken waar toch zon valt afdekken door zonneschermen of parasols te plaatsen. Let hierbij wel op dat het niet handig is om planten te plaatsen op het terras aangezien deze ook geen zon vangen.

Terras in de zon

Een terras in de zon wordt veel gekozen. We raden altijd aan om een zonterras te voorzien van een parasol of zonnescherm. Het is in geen enkele situatie gezond om lang achter elkaar in de zon te zitten. Bij een zonneterras kun je veel bloem- en plantsoorten uitkiezen om het terras verder aan te kleden.

Doel van het terras

We raden aan om goed na te denken over de invulling van het terras. Voor hoeveel personen moet het plek bieden, heb je ruimte nodig om een tafel te plaatsen of een hangmat? Zodra je alle eisen en benodigdheden hebt verzameld kun je vervolgens gaan kijken hoeveel vierkante meter aan terras je nodig hebt. Dit is handig voor het onder andere uitkiezen van de terrastegels.

Tuinmeubilair

Zoals eerder benoemd kan tuinmeubilair op het terras uiteraard niet ontbreken. Denk hierbij aan een parasol, tuinscherm en een lounge set. Houdt er rekening mee dat je hier voldoende voor overhoudt in je budget. Is de ruimte beperkt? Let dan goed op de afmetingen van je gewenste tuinmeubilair en dat dit in overeenkomst is met de ruimte dat je wilt gebruiken voor het inrichten van het terras.

Gerelateerde berichten

Over ons

Ontdek de kunst van woondesign! Van minimalistisch tot eclectisch, woondesign omvat een scala aan stijlen en technieken om jouw huis om te toveren tot een persoonlijke oase. Leer hoe je kleuren, texturen en meubels kunt combineren om een harmonieus en stijlvol interieur te creëren dat jouw persoonlijkheid weerspiegelt. Laat je inspireren door de nieuwste trends en ontdek hoe je jouw huis kunt transformeren tot een plek van comfort en schoonheid.

Contactgegevens

Via info @ huizerplein.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden