Huizer plein

De beste tips voor het uitkiezen van metselstenen

Geplaatst op

Naast het bepalen van het interieur van je woning heb je natuurlijk ook het exterieur. De buitenkant van je woning. De buitenkant maakt natuurlijk als eerste een indruk op je gasten wanneer ze langskomen. De keuze in metselstenen kan hierin bepalend zijn. Dat is niet altijd een makkelijke. Daarnaast als je gaat aanbouwen, moet je ook weer kijken welke metselstenen je hiervoor wilt gebruiken. We helpen je met onze tips met het bepalen van de keuze.

De stijl van je woning

De baksteen heeft een grote invloed op de stijl van je woning. Het is daarom zaak om goed te kijken of deze past bij de rest van de woning. Als je aan de slag gaat met een uitbouwproject, dan is het belangrijk om te kijken naar dezelfde type baksteen waar de woning oorspronkelijk mee is gebouwd. Of je moet kiezen voor een type metselsteen dat goed samengaat met de rest van de woning. Het helpt om hierbij verschillende stijlen naast elkaar neer te leggen. Maak gebruik van online moodboards of leg simpelweg wat prints van voorbeelden naast elkaar om goed te kunnen vergelijken.

Eigenschappen bepalen

We raden aan om goed na te denken over de textuur, grootte en kleur van een metselsteen. Zo is er een heel divers aanbod te vinden. Ga je voor bakstenen met veel karakter of juist voor een strakke textuur. Daarnaast zijn er ook bakstenen verkrijgbaar die je kan voorzien van een speciale toplaag. Zo kan je voor een bepaalde type baksteen gaan en deze vervolgens personaliseren door hier je een gewenste kleur als toplaag op aan te brengen.

Slijtage bestrijden

Een metselsteen is een natuurproduct. Deze wordt gemaakt uit een kleimengsel. Bij sommige metselstenen worden kunstmatige kleurstoffen toegevoegd. Op den duur kunnen deze gaan slijten waardoor je dus een verandering van kleur terugziet. Zo kan een voorgevel van een woning na enkele jaren deels verkleuren dankzij slijtage. Dit wil je het liefst voorkomen. Denk dus goed na over de kwaliteit van de metselstenen dat je aanschaft.

Gerelateerde berichten

Over ons

Ontdek de kunst van woondesign! Van minimalistisch tot eclectisch, woondesign omvat een scala aan stijlen en technieken om jouw huis om te toveren tot een persoonlijke oase. Leer hoe je kleuren, texturen en meubels kunt combineren om een harmonieus en stijlvol interieur te creëren dat jouw persoonlijkheid weerspiegelt. Laat je inspireren door de nieuwste trends en ontdek hoe je jouw huis kunt transformeren tot een plek van comfort en schoonheid.

Contactgegevens

Via info @ huizerplein.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden