Het Gooi is een prachtige regio van Noord-Holland, grenzend aan de provincie Utrecht en gelegen aan het Gooimeer. Er zijn verschillende mooie plekken in dit gebied waar je prachtig kunt wonen. In deze blog willen we een aantal van deze plekken graag onder de aandacht brengen. Mocht je zelf nog aanvullingen op deze lijst hebben en wil je graag dat we deze bespreken of opnemen in de blog? Neem dan even contact met ons op door het contactformulier in te vullen.

Gemeente Huizen: wonen aan het water

De gemeente Huizen is van origine een vissersdorp. Dat is natuurlijk niet vreemd wanneer je kijkt naar de plek waar de gemeente ligt: direct aan de voormalige Zuiderzee. Nadat de afsluitdijk en daarna de Flevopolder een steeds grotere impact hadden, is de visserij wat afgenomen, al is het tot kort geleden nog een groot deel van de nijverheid van het dorp geweest.
Je kunt in Huizen prachtig wonen wanneer je houdt van uitzicht over het water. Vooral de bijzondere Sfinx-woningen die Huizen vanaf Almere kenmerken, geven je de mogelijkheid om te genieten van een woning aan zee.

Gemeente Laren: pittoresk en klassiek

De gemeente Laren is een gemeente die in heel Nederland bekend staat als een rijke gemeente. Dat heeft te maken met dat de huizenprijzen hier relatief hoog liggen. Dat is echter niet zonder een goede redenen. De gemeente ligt vlak bij de A27, via welke je snel in Utrecht bent, en de A1, via welke je snel in Amsterdam kunt zijn. Dit in combinatie met de prachtige authentieke dorpskern met gezellige cafeetjes en restaurants maakt Laren tot een erg mooie plek om te wonen. Tevens is er in Laren voldoende te doen met in de zomer de Larense kermis: het grootste kermisfeest in het Gooi

Gemeente Hilversum: de “stad” van het Gooi

De gemeente Hilversum is een tamelijk grote gemeente en telt circa 90.000 inwoners. Het is de mediastad met veel werkgelegenheid in de televisie- en radio-industrie. Net als bij Laren het geval is, kun je vanuit Hilversum eenvoudig via de A1 naar Amsterdam, of via de A27 naar Utrecht. Hilversum heeft ondanks zijn grote “stadse” karakter ook nog voldoende wijken die rustig gelegen zijn en zich bevinden midden in de natuur.

Ben je geïnteresseerd in het wonen in een van bovenstaande gemeenten? Neem dan contact op met een makelaar in Hilversum, Laren of Huizen.

Pin It on Pinterest