Het Gooi is een prachtig gebied in de provincie Noord-Holland. Het staat vooral bekend om zijn heuvellandschappen en de vele oude bossen. Daarnaast is een heel populaire regio om naartoe te verhuizen omdat, hoewel het enigszins wat afgelegen is, het toch onderdeel is en blijft van de randstad. De grote steden in de regio zoals Utrecht, Amsterdam en Amersfoort zijn goed bereikbaar vanaf de Gooise gemeenten. Gemiddeld genomen ben je met een half uur rijden in een van deze steden. Mocht je overwegen om te verhuizen naar Het Gooi, dan willen we graag een paar plaatsen extra onder de aandacht bij je brengen. In deze blog lezen daarom onze voorkeuren voor de mooiste plekken om te wonen in Het Gooi.

Laren

Laren is een bijzonder oude gemeente in Het Gooi. Dit is ook weer terug te zien aan de architectuur en de opbouw van het dorp. Je treft er smalle steegjes en kleine straatjes met daaromheen grote en kleine huizen die efficiënt ingedeeld om optimaal te kunnen genieten van zowel woonruimte als tuin. Daarnaast heeft het centrum van Laren en bijzonder gezellig centrum waarin kleine boetiekjes en cafeetjes elkaar afwisselen. In het midden van de Brink staat de welbekende eendenvijver met de altijd aanwezige poffertjeskraam. 

Oud-Bussem 

Tussen de gemeente Huizen en Bussum liggen Beekbergen en Oud-Bussem. Dit zijn prachtige landgoederen eeuwenlang zijn onderhouden. Deze landgoederen in typisch Gooische stijl bevinden zich midden in de prachtige natuur. De typisch Gooische woningen in de vorm van villa’s met rieten daken zijn hier rijkelijk te zien. Hoewel deze woningen zeer aan de prijs zijn en de meeste daarom als kantoorruimte worden gebruikt, is het toch mogelijk om hier een bod op te kunnen doen. Heb je interesse? Neem dan contact op met deze makelaar in Bussum

Blaricum, Huizen en Naarden 

Op een gedeelde derde plek hebben wij de diverse villawijken in Huizen, Blaricum en Naarden op de lijst staan. Ook in deze gemeenten is volop historische en natuurrijke architectuur en sfeer te ontdekken. Zeker in het geval van Naarden Vesting is dit een bijzonder mooie gemeente om te wonen.

Pin It on Pinterest