Als je enkelglas in huis hebt, zul je merken dat je kamers in de zomermaanden warmer en in de winter kouder aanvoelen. Ook kan het geluid gemakkelijker binnendringen en kan het glas gemakkelijk worden gebroken. Daarom kiezen steeds meer mensen voor dubbelglas in hun ramen en deuren. Is dit echt voordelig? Bekijk de voor- en nadelen om te beslissen of je moet investeren in dubbelglas.

Dubbelglas helpt je te besparen op je energierekening

Dubbelglas maakt gebruik van twee ruiten, waardoor de hoeveelheid warmte die je huis binnenkomt of verlaat aanzienlijk wordt verminderd. Hierdoor is je huis koeler in de zomer en warmer in de winter. Je hoeft niet constant aan je airconditioner en verwarming te zitten om een comfortabele temperatuur te bereiken en je verbruikt uiteindelijk minder elektriciteit.

Betere geluidsisolatie

Omdat je ramen dikker zijn, verminder je het geluid dat je huis binnenkomt. Dit is vooral nuttig als je luidruchtige buren hebt of in de stad of een drukke buurt woont.

Dubbelglas is veiliger

Ramen met dubbelglas zijn moeilijker te breken en zijn moeilijker te openen van buitenaf. Dit verhoogt het veiligheidsniveau van je huis en inbrekers worden ontmoedigd om in te breken.

Beter voor je interieur

Echt? Ja echt! Wanneer meubels, vloeren en verf worden blootgesteld aan te veel warmte en zonlicht, hebben ze de neiging om gemakkelijker te slijten en te beschadigen. Met minder warmte die je interieur binnendringt, wordt je meubilair beter beschermd.

Verhoog de waarde van je woning

Door alle voordelen die in de bovenstaande punten worden genoemd, stijgt de verkoopprijs of de waarde van je huis. Dus als je van plan bent om je woning te verkopen, kunt je meestal een betere deal krijgen als je ramen en deuren dubbelglas hebben.

Ze kosten in eerste instantie meer

Uiteraard, aangezien er twee ruiten zijn in plaats van slechts één, kosten dubbelglas meer. Maar als je kijkt naar de hoeveelheid besparingen die je op de lange termijn krijgt en de andere voordelen, kunnen ze gewoon de moeite waard zijn om te investeren.

Dubbel glas prijzen

Er zijn veel voordelen van dubbelglas. Maar hoeveel kost het? De prijzen van dubbelglas zijn gemiddeld 35 tot 60 euro. Dit is afhankelijk van de isolatiewaarde en de kwaliteit. Uiteindelijk kun je met dubbelglas veel geld besparen. Als je niet van plan bent om binnen nu en een jaar te verhuizen, raden we het je zeker aan om te investeren in dubbelglas.

Pin It on Pinterest