Huizer plein

De voordelen van plexiglas

Geplaatst op

Ondanks het woord ‘glas’ in de naam, is plexiglas geen echt glas. Het is een transparante, thermoplastische kunststof die veel wordt gebruikt ter vervanging van echt glas. In deze blog bespreken we de voordelen van plexiglas.

Kostenbesparing

Plexiglas is een goedkoop alternatief voor echt glas. Kunststoffen zoals acryl plexiglas kosten minder geld en energie om te produceren. Daarnaast zijn ze lichter dan glas dus zijn de transport en verzendkosten ook lager. De werkelijke kostenbesparing van het product hangt af van welk type plexiglas je koopt. Er bestaat namelijk naast normaal, helder plexiglas ook gekleurd-, mat-, spiegel plexiglas en meer. Dokter Plexiglas biedt zelfs plexiglas met een persoonlijke foto!

Veiligheid en sterkte

Er zijn verschillende redenen om ramen met een goede sterkte te willen: of je nou grote honden hebt, in een orkaangevoelige regio woont of bang bent dat vreemden binnendringen. Plexiglas is 17 keer sterker dan normaal glas, wat betekent dat het veel meer moeite kost om de platen kapot te maken. 

Gebruiksgemak

Plexiglas is veel gemakkelijker te bewerken dan normaal glas. De platen kunnen op dezelfde manier worden gesneden als hout, met behulp van vergelijkbaar gereedschap zoals een tafelzaag. Bovendien weegt plexiglas ongeveer de helft minder dan een normale glas plaats, waardoor het veel gemakkelijker is om te verplaatsen en installeren. Omdat het zo makkelijk kan worden bewerkt is plexiglas ideaal voor je creativiteit. 

Helder

Een van de belangrijkste redenen om plexiglas boven traditioneel glas te kiezen, is dat plexiglas 90% meer licht doorlaat. Daardoor wordt het transparanter dan glas. Glas reflecteert meer licht en hoe dikker het glas is, hoe meer verkleuring je merkt. Hoe dik het plexiglas ook is, het blijft altijd helder. 

Als je eenmaal op de hoogte bent van alle voordelen die plexiglas heeft ten opzichte van traditioneel glas, is het logisch dat fabrikanten al jaren voor plexiglas kiezen. Dit zegt niet dat traditioneel glas geen voordelen heeft, maar plexiglas is een duurzamer, veelzijdiger en economisch verantwoord alternatief voor glas.

Gerelateerde berichten

Over ons

Ontdek de kunst van woondesign! Van minimalistisch tot eclectisch, woondesign omvat een scala aan stijlen en technieken om jouw huis om te toveren tot een persoonlijke oase. Leer hoe je kleuren, texturen en meubels kunt combineren om een harmonieus en stijlvol interieur te creëren dat jouw persoonlijkheid weerspiegelt. Laat je inspireren door de nieuwste trends en ontdek hoe je jouw huis kunt transformeren tot een plek van comfort en schoonheid.

Contactgegevens

Via info @ huizerplein.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden