Huizer plein

Een houten vloer: zelf schoonmaken of dit laten doen?

Geplaatst op

Een houten vloer is prachtig en geldt als een van de mooiste manieren om je vloer te bedekken. Het is wel een vloer waar je voorzichtig mee aan moet doen als het gaat om vocht. Gelukkig is het wel mogelijk om een houten vloer te reviseren en schoon te maken. In deze blog geven we je een aantal tips, zodat je kunt bepalen of je zelf de vloer schoon gaat maken of dit wilt laten doen door een expert op dit gebied. Bij www.ronaldbosparketvloeren.nl helpen ze je graag verder als het gaat om deze vragen. Ook kunnen ze professioneel je houten vloer schoonmaken.

Houten vloer of parketvloeren

De houtvloer of parketvloer is een zeer populaire vloer vanwege de luxe uitstraling en de kwaliteit. Zo’n vloer gaat wel jarenlang mee. Het is wel belangrijk dat je de vloer op een goede manier onderhoud. We hebben daarvoor een aantal tips:

  • Beschadig je houtvloer niet per ongeluk. Wanneer zand op de vloer ligt, dan is het niet slim om met een harde bezem te gaan bezemen. Beter is dan om een bezem te nemen waarvan de haren zacht zijn. Op deze manier beschadig je de vloer niet door met het zand en de haren over het hout te krassen. Je kunt natuurlijk ook een stofzuiger gebruiken, met daarvoor een speciaal mondstuk. Vraag de experts hierover, ze geven je graag de juiste antwoorden.
  • Een schoonmaakmiddel dat geschikt is. Wil je graag je vloer is lekker schoonmaken, kies dan een schoonmaakmiddel dat hier geschikt voor is. Experts raden aan een schoonmaakmiddel te nemen dat pH-neutraal is. Je kunt de vloer dweilen, maar zorg er wel voor dat de doek niet supernat is. Heel erg goed uitwringen dus en zorgen dat je met de nerven van het hout mee dweilt. 
  • Bescherm je vloer. Wanneer je een vloer wilt beschermen, dan kun je dit doen door er een speciale wax of olie op de vloer aan te brengen. Zo voorkom je, wanneer er water of frisdrank op de vloer valt, dat de kleuren direct in de vloer trekken. Ook krassen worden zoveel mogelijk tegengegaan met een wax- of olielaag op het hout.

Het schoonmaken uitbesteden

Soms is het makkelijker om taken uit te besteden, vooral als je zelf misschien niet heel veel kaas gegeten heb van specialistische klusjes. Een schoonmaakspecialist kan heel gemakkelijk voor jou de houten vloer schoonmaken. Dan is het zelfs mogelijk om beschadigingen uit de vloer te laten halen. Kwalitatief hoogstaande bedrijven zorgen ervoor dat de vloer na afloop helemaal mooi afgelakt is. Dan is de vloer dus beschermd tegen viezigheid en vuil. We raden je www.ronaldbosparketvloeren.nl aan voor deze taak.

Gerelateerde berichten

Over ons

Ontdek de kunst van woondesign! Van minimalistisch tot eclectisch, woondesign omvat een scala aan stijlen en technieken om jouw huis om te toveren tot een persoonlijke oase. Leer hoe je kleuren, texturen en meubels kunt combineren om een harmonieus en stijlvol interieur te creëren dat jouw persoonlijkheid weerspiegelt. Laat je inspireren door de nieuwste trends en ontdek hoe je jouw huis kunt transformeren tot een plek van comfort en schoonheid.

Contactgegevens

Via info @ huizerplein.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden