Veel mensen zijn na hun werk een beetje gestrest. Misschien komt het wel door de werkdruk, misschien komt het omdat ze het werk niet los kunnen laten. Hoe dan ook, dan is het erg belangrijk om lekker te rust te kunnen komen. Dit kan heel goed in een thuisspa. Dit is niet alleen een investering in de waarde van je woning, maar ook als het gaat om je gezondheid. In deze blog een aantal tips om een thuisspa in te richten.

De juiste tegels

Het is belangrijk om de juiste tegels te kiezen, zodat je de thuisspa verder vorm kunt geven. In een spa vinden we vaak een jacuzzi, sauna en inloopdouche met watervaldouche. Het zijn die heerlijke clichés die het leven de moeite waard maken. De juiste tegels kiezen voor zo’n thuisspa is een belangrijke stap. Deze vind je bij rbtegels.nl, ze hebben een breed assortiment waaruit je kunt kiezen. Ga altijd voor iets wat je heel erg mooi vindt, zo zul je er niet snel zat van zijn. Een tip is ook om te gaan voor een stijl die min of meer tijdloos is. Een minimalistisch design heeft deze tijdloosheid, dit is een goede manier om langer plezier te hebben van je thuisspa.

Een open look

Je zult het wel herkennen wanneer je wel eens een sauna bezoekt, de inrichting is vaak licht en open. Dat is natuurlijk bewust gedaan, want zo ervaar je de ruimte als rustgevend. Er is gewoon ruimte om rond te kijken en een beetje voor je uit te dromen. Dat effect wil je ook bereiken in een thuisspa. Daarom raden we je aan om je spa licht en open te maken. Zorg voor voldoende daglicht en ontwerp een mooi lichtplan (het liefst ledverlichting). Zo zul je overdag en in de avond genieten van je spa. Licht brengt een interieur namelijk tot leven. En dat garandeert jou dat de thuisspa jouw persoonlijke ontspanningsruimte wordt.

Pin It on Pinterest