In bedrijfspanden is de vloer over het algemeen een onderdeel van de inrichting waar we niet veel aandacht aan besteden, tenzij er iets mis mee is. Dit is eigenlijk raar, omdat een vloer een essentieel onderdeel is van de arbeidsproductiviteit en veiligheid binnen een bedrijf. Om het maximale uit een vloer te halen, in bijvoorbeeld een magazijn of showroom, kun je het beste gebruik maken van een vloercoating. Deze vloercoating komt in verschillende soorten maar vaak wordt gebruik gemaakt van een vloercoating van epoxyhars. In deze blog kijken we naar de voordelen van een vloercoating van epoxyhars.

Wat is een epoxyhars vloercoating?

Epoxyhars is een materiaal dat gebruikt wordt als toplaag voor een gietvloer of een betonvloer in commerciële gebouwen. Uiteraard kun je het ook gebruiken voor een vloer in je eigen huis, maar over het algemeen  zijn ze het populairst in garages, distributiecentra en showrooms. De hars wordt in vloeibare vorm over de bestaande vloer gegoten en gladgestreken. Na een uithardingsperiode is de vloer onder andere beschermd tegen vet, vuil en stof. Daarnaast heeft een epoxyhars vloercoating nog meer voordelen.

De voordelen van een epoxyhars vloercoating

Zoals gezegd is het eerste voordeel van een vloer coaten met epoxyhars de bescherming tegen vet, vocht, stof en andere soorten vuil. Dit zorgt voor een verlengde levensduur van de bestaande betonvloer. Daarnaast is door middel van de beschermende eigenschappen van de vloercoating minder onderhoud nodig en hoef je dus minder onderhoudskosten te maken. Deze lagere onderhoudskosten zijn ook merkbaar bij eventuele machines en voertuigen op de werkvloer. Rijden er bijvoorbeeld veel heftrucks over de vloer? Dan zorgt een perfect egale vloercoating voor minder slijtage aan de voertuigen.

Naast de standaard viezigheid die op iedere werkvloer ontstaat, is een epoxyhars vloercoating ook resistent tegen chemicaliën. Dat maakt het geschikt voor vrijwel iedere werkvloer en zelfs laboratoria. De combinatie van deze beschermende factoren, een resistentie tegen extreme temperaturen en een anti-sliplaag die vaak onderdeel is van de vloercoating zorgen ervoor dat de toplaag bijdraagt aan een veiligere werkomgeving. Mocht de coating na jaren van gebruik toch gaan slijten, dan hoef je alleen opnieuw en coating aan te brengen. Dit is milieuvriendelijk en goedkoper dan de hele vloer te moeten vervangen.

Als laatste is een toplaag van epoxyhars leverbaar in verschillende kleuren en patronen, wat wonderen kan doen voor de uitstraling van de ruimte. Denk bijvoorbeeld aan een lichte, gekleurde coating met een glossy afwerking. De vloer ziet er schoon en een heel stuk lichter uit, doordat het licht weerkaatst wordt door de hars.

Pin It on Pinterest