Huizer plein

Een woonboerderij: Waar krijg je mee te maken?

Geplaatst op

Als je op zoek bent naar een woning waarbij je in direct contact staat met de natuur en de openlucht, dan is een woonboerderij vaak een fantastische aankoop. Het is daarnaast ook nog eens een bijzondere manier van wonen. Dat is weer eens iets anders dan een standaard rijtjeswoning! Er zijn echter wel verschillende zaken waarbij een eigenaar van een woonboerderij rekening mee moet houden. In deze geven we je een aantal punten mee die je toch echt in acht zal moeten nemen voordat je een woonboerderij gaat kopen. 

Veel onderhoud

Woonboerderij betekent dat je over het algemeen ook een vrij groot erf zult hebben. Het zal je niet verbazen dat dit dan natuurlijk ook best wel wat onderhoud zal vergen. Je kun je zomaar een paar dagen per maand aan kwijt zijn. Daarnaast is het vaak ook hard werken. Niet iedereen heeft daar zin in, dus houd daar rekening mee!

Veel gras en modder

Het nadeel van een woonboerderij hebben in het regenachtige Nederland, is dat je vaak te maken zult krijgen met drassige en modderige grond. Dit kun je natuurlijk voor een deel oplossen met betonplaten, maar dit is ook iets waar je rekening mee dient te houden. Ook omdat er dus ook veel modder en zand de woning in kan komen.

Hoge WOZ belasting

Vrijstaande woning kost opzichzelfstaand al aardig wat. Je woonboerderij zal waarschijnlijk ook niet al te goedkoop zijn. Houd er rekening mee dat, nadat je de woonboerderij hebt aangeschaft, je ook nog elk jaar hoge WOZ belasting zou moeten betalen. WOZ belasting wordt bepaald op basis van de huidige verkoopwaarde van je woning. Dit kan in het geval van een woonboerderij oplopen in de duizenden euro’s per jaar. Aanvullend is het goed om erbij stil te staan dat dus ook je eigenwoningforfait hoger zal uitpakken.

Gerelateerde berichten

Over ons

Ontdek de kunst van woondesign! Van minimalistisch tot eclectisch, woondesign omvat een scala aan stijlen en technieken om jouw huis om te toveren tot een persoonlijke oase. Leer hoe je kleuren, texturen en meubels kunt combineren om een harmonieus en stijlvol interieur te creëren dat jouw persoonlijkheid weerspiegelt. Laat je inspireren door de nieuwste trends en ontdek hoe je jouw huis kunt transformeren tot een plek van comfort en schoonheid.

Contactgegevens

Via info @ huizerplein.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden