Huizer plein

Geef houten pallets een tweede leven als meubel

Geplaatst op

Houten pallets worden vaak gebruikt om dozen of andere materialen op te vervoeren. Maar wist je dat je ook erg creatief aan de slag kunt gaan met deze houten rakkers? Naast de vaak-welbekende tuintafel en het tuinbankje van pallets zijn er meer meubels die je kunt maken van tweedehands pallets. Hieronder enkele voorbeelden wat je kunt maken met houten pallets:

Een bed

Je kunt een heel schattig handgemaakt bedje maken voor je kind! Met hoofd- en voetbord en aan de zijkant een ‘hekje,’ zodat je kind niet uit bed kan vallen. Je kunt onder het bed wieltjes bevestigen. 

Een opbergkistje

Het hoeft niet altijd een groot stuk meubel te zijn. Je kunt er ook voor kiezen aan de slag te gaan met een klein project, maak bijvoorbeeld een opbergkistje. Zo blijven kleine prulletjes niet in het huis slingeren. 

Bonus verhuistips: Gebruik krimpfolie voor het vervoeren van spullen en meubels

Ga je verhuizen en wil je dat je meubels veilig en schadevrij aankomen? Wikkel ze dan in krimpfolie. 

Verpakken met krimpfolie is een eenvoudig proces waarbij twee basiselementen nodig zijn:  krimpfolie en warmte. Deze twee basiselementen zijn bij een krimpfoliemachine bij elkaar gevoegd, waardoor je al je producten waterdicht en weerbestendig kunt verpakken, ongeacht de grootte. 

Gezien de flexibiliteit, duurzaamheid en andere waardevolle voordelen van het gebruik van krimpfolie, maken ook veel bedrijven gebruik van krimpfoliemachines om hun producten te verpakken. 

Bescherming

Door de duurzaamheid van krimpfolie kun je de inhoud van de verpakking beschermen en behouden. Er bestaan verschillende varianten van krimpfolie. Sommige soorten zijn goed om scherpe voorwerpen te verpakken, omdat ze een hoge scheur- en prikbestendigheid bieden, waardoor de kans op schade tijdens de verzending wordt verkleind. Daarnaast helpt krimpfolie de houdbaarheid van bederfelijke artikelen te verlengen en kan het de geur van het verpakte product verbergen. 

Presentatie 

Krimpfolie wordt ook gebruikt voor het verpakken van vlees of diepvriesproducten. Het type krimpfolie dat dan wordt gebruikt, vormt een barrière voor nevel en vochtdampen. Voor een betere presentatie kun je een glanzende laag toevoegen aan de krimpfolie of de folie zelfs laten bedrukken. Ook erg handig voor in de keuken, zo houd je producten langer vers.

Duurzaamheid 

Een van de grootste voordelen van POF- en PE-krimpfolie is dat ze recyclebaar zijn. Nu duurzaamheid belangrijker wordt voor Consumer Packaged Goods (CPG) bedrijven, is het van cruciaal belang om verpakkingsmaterialen te gebruiken die voldoen aan de duurzaamheidsstandaarden. Bovendien geeft POF-krimpfolie geen schadelijke dampen af tijdens het warmte-afdichtingsproces, zoals PVC dat doet. Veel beter voor het milieu dus!

Kostenbesparend 

Door gebruik te maken van de sterkte en duurzaamheid van krimpfolie, hebben veel merken de golfkartonverpakkingen uit hun multipack producten verwijderd. Zware producten kunnen veilig in krimpfolie worden gewikkeld, zonder dat hier nog extra materiaal voor nodig is. Ontzettend handig!

Gerelateerde berichten

Over ons

Ontdek de kunst van woondesign! Van minimalistisch tot eclectisch, woondesign omvat een scala aan stijlen en technieken om jouw huis om te toveren tot een persoonlijke oase. Leer hoe je kleuren, texturen en meubels kunt combineren om een harmonieus en stijlvol interieur te creëren dat jouw persoonlijkheid weerspiegelt. Laat je inspireren door de nieuwste trends en ontdek hoe je jouw huis kunt transformeren tot een plek van comfort en schoonheid.

Contactgegevens

Via info @ huizerplein.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden