Een industrieel interieur voor in je huis is tegenwoordig helemaal in. Dat is ook niet gek, want dit is een soort van tijdloos interieur. De bedoeling van zo’n stijl is om het te laten lijken alsof je in een warenhuis of fabriek bent. Er zijn verschillende elementen die nodig zijn om zo’n industriële stijl te bereiken. We gaan het er over hebben wat nodig is om een mooie industriële stijl te verwezenlijken.

Metaal

Metaal is een belangrijk aspect van je industriële kamer. De bedoeling van zo’n industriële stijl is ook om alles wat rauw is te laten zien. Je moet niks verbergen. Deze stijl gaat ook om praktisch zijn. Het is dus niet erg om bepaalde stalen buizen te laten zien of bepaalde kabels ergens te laten hangen. Dit is juist een beetje het idee van een industrieel interieur.

Hout

Een materiaal dat ook heel belangrijk is voor het creëren van een industriële look is hout. Hout kan namelijk een warme indruk geven. En dat is goed want dat neemt een beetje weg van de koude indruk die metaal geeft. Je hebt tientallen soorten hout waaruit je kunt kiezen. Wij raden alleen wel aan om een donkere kleur hout te nemen, want dit valt beter in een industrieel interieur.

Steen

Als we het hebben over het gebruik van rauwe materialen, dan valt steen heel goed in het rijtje. Om wat specifieker te zijn, raden wij aan om baksteen te gebruiken voor de muren als je een industrieel interieur wilt gaan realiseren. Laat deze bouwsteen er zo onbewerkt mogelijk uitzien, de natuurlijke kleur van het baksteen, zelfs als deze een beetje verkleurd is. Wat je ook niet moet doen is voegwerken toevoegen aan de bakstenen muur.

Leer

Net als hout, heeft leer ook de eigenschap om van een koude/kille kamer warmer te maken. Wij raden aan om leer toe te passen op bijvoorbeeld de banken of de poef. Ook heeft leer een tijdloze uitstraling, maar dat geldt eigenlijk voor het hele industriële interieur.

Pin It on Pinterest