Huizer plein

Hoe geef je je woning een landelijke uitstraling?

Geplaatst op

Landelijke uitstralingen zijn erg populair. Het is inmiddels een uiterst uitgesproken en kenmerkende stijlkeuze die bij velen goed in de smaak valt. Houd jij ook van een landelijk interieur en zou je dit graag willen terugzien in je eigen woning? In deze blog geven we je een aantal ideeën om ervoor te zorgen dat je je woning omtovert tot een prachtig landelijk huis. Lees hier onze 3 essentiële tips.

Kies voor een rieten dak

Een van de meest kenmerkende eigenschappen van een landelijke woning, is het rieten dak. Je treft rieten daken niet alleen op boerderijen en landhuizen. Je ziet ook dat diverse woningeigenaren steeds vaker kiezen voor een rieten dak. Zelf een rieten dak plaatsen is vrij lastig; je moet dit laten doen door professionele dakdekkers. Wij adviseren je om contact op te nemen met de experts van www.rietdekkerij.nl. Door een rieten dak te plaatsen kun je het aangezicht van je woning direct doen veranderen en zijn er nog maar weinig extra stappen nodig om ervoor te zorgen dat je woning de landelijke uitstraling krijgt die je graag wilt hebben.

Werken in de tuin

Een landelijke woning betekent natuurlijk ook dat het agrarische karakter van de woning en leefstijl dient te worden benadrukt. Dat kan heel eenvoudig door de voortuin hier en daar te voorzien van heel kenmerkende landelijke attributen. Denk hierbij aan wat tuingereedschap, zoals een hark en een bezem of een huifkar. Deze hoeven natuurlijk niet in de tuin te staan als ze niet dagelijks gebruikt worden. Zo kun je bijvoorbeeld de huifkar tot een bijzondere bloemenbak omtoveren waarbij je de huifkar vult met aarde en mooie bloemen en planten.

Een landelijk interieur

Nederlanders vinden het vaak prettig om de ramen open te houden. Het gebeurt dan ook regelmatig dat voorbijgangers eventjes de gelegenheid nemen om naar binnen te kijken. Zeker als je woning er mooi uitziet met een bijzondere tuin en prachtig rieten dak! In dat geval is het leuk als je interieur ook enigszins past bij de stijl van de buitenkant van je woning. Overweeg dus een landelijke buffetkast of grote houten eettafel neer te zetten om de sfeer van buiten ook een beetje naar binnen te laten!

Gerelateerde berichten

Over ons

Ontdek de kunst van woondesign! Van minimalistisch tot eclectisch, woondesign omvat een scala aan stijlen en technieken om jouw huis om te toveren tot een persoonlijke oase. Leer hoe je kleuren, texturen en meubels kunt combineren om een harmonieus en stijlvol interieur te creëren dat jouw persoonlijkheid weerspiegelt. Laat je inspireren door de nieuwste trends en ontdek hoe je jouw huis kunt transformeren tot een plek van comfort en schoonheid.

Contactgegevens

Via info @ huizerplein.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden