Huizer plein

Hoe kan ik snel een loft op zolder bouwen?

Geplaatst op

Het is bijzonder makkelijk om een loft op zolder te bouwen en je hebt er ook nog eens een heleboel profijt van. Hoe dit precies werkt gaan we hieronder eens even haarfijn met je doornemen. Lees daarom snel verder in deze blog voor de nodige tips.

Wat is een loft? 

De loft is ontstaan in de jaren ´70 en ontstond voor het eerst in de wijk Soho in New York. In deze tijd was er veel woningnood en kunstenaars hadden grote ruimtes nodig om hun kunstwerken te kunnen maken. Gelukkig stonden er wel een aantal grote oude industriële complexen leeg waar woningen in gemaakt konden worden. Ook hadden de kunstenaars zo de ruimte om hun vaak grote kunstwerken te kunnen maken. Door de industriële ruimtes om te bouwen werd het mogelijk om de woningnood voor deze groep tegen te gaan. Uit dit proces is de loft geboren. Als je kijkt naar de loft van nu, dan heeft deze ook een grote ruimte waarin verschillende woonfuncties samengevat worden. Daarnaast is er veel natuurlijk daglicht door de grote ramen die van de vloer tot het plafond reiken. Dit was ook zo in de eerste lofts. 

Hoe maak ik een loft op zolder? 

Het is bijzonder makkelijk om een loft op zolder te maken. Maar hoe doe je dat? Dit is heel eenvoudig, allereerst moet je een ruimte hebben die open is zodat alle woonfuncties erin gerealiseerd kunnen worden. Wonen, koken en douchen, zijn bijvoorbeeld van die functies die een woning heeft, die gesitueerd zijn in de daarvoor geschikt gemaakte kamers. We raden je aan om grote ramen in het dak te laten zetten. Dit kun je laten doen door dakrenovatie hilversum. Het dak wordt dan zo nodig gerenoveerd en gereed gemaakt voor de ramen. Deze worden ook door de dakdekker geplaatst. Het is meestal zo dat grotere ramen samen kunnen gaan met een dakkapel. Dat is een manier om snel de juiste hoeveelheid daglicht naar binnen te krijgen. Een loft is alles ineen en kan een uitstekende rendabele investering zijn, zo kun je bijvoorbeeld een woning, al dan niet je tweede huis, een extra wooneenheid geven, die je kunt verhuren aan een student of iets dergelijks.

Gerelateerde berichten

Over ons

Ontdek de kunst van woondesign! Van minimalistisch tot eclectisch, woondesign omvat een scala aan stijlen en technieken om jouw huis om te toveren tot een persoonlijke oase. Leer hoe je kleuren, texturen en meubels kunt combineren om een harmonieus en stijlvol interieur te creëren dat jouw persoonlijkheid weerspiegelt. Laat je inspireren door de nieuwste trends en ontdek hoe je jouw huis kunt transformeren tot een plek van comfort en schoonheid.

Contactgegevens

Via info @ huizerplein.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden