Huizer plein

Hoe kies je perfecte tafelbladen?

Geplaatst op

Heb je een nieuwe tafel gekocht? Dan hoort daar natuurlijk een mooi tafelblad bij. Dit maakt jouw interieur helemaal compleet. Hoe kies je het perfecte tafelblad? In dit artikel geven wij een aantal handige tips voor het kiezen van de perfecte tafelblad.

Tip 1: Let op de kleur

Let ten eerste op de kleur van het tafelblad. Welke kleur je kiest is natuurlijk heel persoonlijk. Onthoud wel dat de van de tafel en het hout patroon van de poten van invloed zijn op de kleur van het bovenblad.  Natuurlijke kleuren doen het in bijna elk interieur goed. Denk bijvoorbeeld aan grenen, ceder, mahonie, eiken en soortgelijke houtsoorten. Voordeel van deze materialen is dat ze tijdloos zijn. Bovendien geven deze houtsoorten natuurlijke, aardse tinten. Ook fijn: ze zijn minder gevoelig voor verkleuren, dus daar hoef je je geen zorgen over te maken.

Materiaal

Let ten tweede op het materiaal. Doorgaans heb je de keuze tussen twee verschillende materialen voor jouw tafel: natuurlijk of kunstmatig. Natuurlijke materialen zijn veiliger en gemakkelijker schoon te maken en te onderhouden. Wel moet je ze stofvrij houden en regelmatig schoonmaken. Wil je stijlvolle tafelbladen? Kies dan voor natuurlijk hout, zoals

  • Berkenhout
  • Kersenhout
  • Esdoorn
  • Pecan hout
  • Notenhout
  • Mahoniehout

Hoe maak je tafelbladen schoon?

Bij natuurlijke houtsoorten is het belangrijk om tafelbladen goed schoon te houden. Wanneer je vuil van het oppervlak van het houten tafelblad wilt verwijderen, kun je het beste een natte doek met warm water gebruiken. Het is beter om warm water te gebruiken dan koud water. Dit komt omdat koud water het hout zachter zal maken. Wanneer je echter warm water gebruikt, zal het hout de warmte verder vasthouden.

Waarom warm water het beste werkt

Inmiddels is duidelijk dat wanneer je een houten tafelblad wilt schoonmaken, warm water het beste werkt. Het gebruik van warm water is beste methode om vlekken van houten tafelbladen te verwijderen. Het geeft een fijn gevoel wanneer het vuil verdwenen is. Je kunt eventueel ook een hout poetsmiddel gebruiken op hout. Maak het geheel tenslotte netjes schoon met zeep en het tafelblad glimt weer als vanouds!

Gerelateerde berichten

Over ons

Ontdek de kunst van woondesign! Van minimalistisch tot eclectisch, woondesign omvat een scala aan stijlen en technieken om jouw huis om te toveren tot een persoonlijke oase. Leer hoe je kleuren, texturen en meubels kunt combineren om een harmonieus en stijlvol interieur te creëren dat jouw persoonlijkheid weerspiegelt. Laat je inspireren door de nieuwste trends en ontdek hoe je jouw huis kunt transformeren tot een plek van comfort en schoonheid.

Contactgegevens

Via info @ huizerplein.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden