Huizer plein

Hoe kun je het verkoopproces van je woning versnellen?

Geplaatst op

Er zijn veel huishoudens die baat hebben met een snelle verkoop van de woning. Een snelle verkoop is in feite altijd voordelig. Hoe langer een woning namelijk op de markt blijft hoe minder aantrekkelijk deze wordt. Daarnaast komt het vaak voor dat je acuut weg moet of dat je simpelweg al een nieuwe woning hebt gevonden en dat je deze graag wilt financieren met de verkoop van de oude woning. We helpen je met de volgende tips aan een snellere verkoop van de woning.

Lokale makelaar 

Wanneer je het huis snel wilt verkopen dan is het zaak om een lokale makelaar in te schakelen. Wil je dus snel af van een woning in Apeldoorn? Schakel dan een makelaar in Apeldoorn in. Een lokale makelaar kent de markt en de buurt. Deze kan potentiële kopers dus precies op de hoogte brengen hoe de buurt erbij ligt en daarbij ook advies geven voor welk bedrag het huis gekocht kan worden. 

De verkoopprijs

Een van de belangrijkste en spannendste onderdelen van het verkopen van het huis is het bepalen van de verkoopprijs. Het bedrag waarvoor het huis wordt verkocht gaat uiteindelijk bepalen hoeveel jij straks kan spenderen aan een nieuwe woning. Je moet hier slim mee omgaan. Want als je snel wilt verkopen dan zul je mogelijk geneigd zijn om deze goedkoper op de markt te zetten. Dit is niet altijd nodig, het gaat allemaal om de juiste prijsbepaling. Een te hoog bedrag zal kopers afschrikken. Je woning blijft dan lang op de markt en daardoor zal de waarde van je woning juist dalen. Een te laag bedrag zal ervoor zorgen dat je het huis snel verkoopt, alleen heb je dan het maximale eruit gehaald? Waarschijnlijk niet! Het is dus zaak om precies het juiste bedrag te vragen. Dit kun je het beste overleggen met een adviseur.

Juiste verkoopdoel zetten

Het doel is om een bedrag te vragen waardoor er niet meteen ja wordt gezegd, maar dat er meerdere kopers geïnteresseerd raken. Hierdoor krijg je dat partijen tegen elkaar op gaan bieden. Dit zal de prijs weer doen stijgen, hoe spannender dit wordt hoe meer jij hiervan gaat profiteren. Op deze manier zal je altijd het huis voor het hoogste bedrag verkopen. En hoogstwaarschijnlijk verkopen voor een hoger bedrag dan je oorspronkelijk had gedacht. Wil je dus het huis snel verkopen? Let daarbij op dat je niet zomaar voor een goedkopere woningprijs gaat!

Gerelateerde berichten

Over ons

Ontdek de kunst van woondesign! Van minimalistisch tot eclectisch, woondesign omvat een scala aan stijlen en technieken om jouw huis om te toveren tot een persoonlijke oase. Leer hoe je kleuren, texturen en meubels kunt combineren om een harmonieus en stijlvol interieur te creëren dat jouw persoonlijkheid weerspiegelt. Laat je inspireren door de nieuwste trends en ontdek hoe je jouw huis kunt transformeren tot een plek van comfort en schoonheid.

Contactgegevens

Via info @ huizerplein.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden