Veel mensen kampen met stress en spanningen door onze hectische en veeleisende samenleving. Wanneer ze thuiskomen nemen ze niet genoeg de tijd om te relaxen. Daarom is het belangrijk om thuis de boel eens flink herinrichten zodat je thuis juist wel lekker kunt relaxen. Een interieur waar je dat heel goed in kan doen is een industrieel of minimalistisch interieur. Juist door de eenvoudige vormen krijg je een rustige sfeer. In deze blok gaan we je een aantal tips gegeven waarmee dit eenvoudig kunt doen, dus lees snel verder en doe je voordeel met deze gekke tips.

Gietvloer

In een industrieel interieur mag een element niet ontbreken en dat is de gietvloer. Door de essentiële vormgeving is het een vloer die past bij ieder modern interieur. We raden je aan om een gietvloer te nemen met een zogenaamde betonlook. Deze gietvloer lijkt op een betonnen vloer alleen het is een vloer van kunststof. Dit laatste zorgt voor een aantal voordelen, zoals:

  • Geen barsten tijdens warmtewerking
  • Water afstotend
  • Voelt warmer aan
  • Is makkelijk en snel te leggen

Oude apparatuur uit fabrieken

De industriële stijl is populair omdat ze robuust en interessant er uitziet. Juist omdat je eigenlijk heel veel apparatuur, afkomstig uit oude fabrieken, kan plaatsen binnen de context van een industrieel interieur, is de stijl populair. Denk bijvoorbeeld aan oude fabriekslampen uit de DDR of scheepslampen die niet meer gebruikt worden voor de scheepvaart, maar nu als lamp in een residentiële context geplaatst worden. Soms hebben deze industriële elementen gebruikssporen. Daaraan kun je zien dat de objecten een heel ander leven gehad hebben, wij noemen dit ook wel patina. 

Mix oud en nieuw

Natuurlijk hoef je niet bij tweedehands winkels of brocantes allerlei oud industrieel schroot aan te schaffen om je woning een industrieel te kunnen maken. Je kunt ook oud en nieuw design mixen. Het nieuwe design koop je dan bijvoorbeeld gewoon bij een meubelboulevard. Juist door de mix van oud en nieuw creëer je een interessant interieur dat zorgt voor een speelse sfeer.

Conclusie

Een industrieel of minimalistisch interieur heeft essentiële vormen en die zijn gemakkelijk door onze geest waar te nemen. Hierdoor ontstaat een relaxte sfeer waarin je lekker rond kan kijken in een interessant interieur wat je zelf helemaal ingericht hebt. Zo maak je een persoonlijk statement in je woonkamer of badkamer. Echt een aanrader als je thuis wat meer wilt kunnen relaxen.

Pin It on Pinterest