Huizer plein

Hoe maak ik een leuke speelplek voor de kinderen?

Geplaatst op

We gaan er in deze blog even vanuit dat je een tuin hebt. Zodat je de ruimte hebt om een aantal faciliteiten te realiseren voor de kinderen. Op deze manieren hebben ze een fijne plek om te genieten van het spelen. Spelen is erg belangrijk voor ze, omdat ze zo hun vaardigheden, fysiek en sociaal, op een ongedwongen manier kunnen oefenen. Kijk in deze blog met ons mee naar een aantal tips om een goede speelplek voor de kinderen in te kunnen richten. 

Veiligheid

Kinderen spelen soms wild, daarom is het belangrijk voor de nodige veiligheid te zorgen. Leg rubberen matten neer, wanneer ze vallen bezeren ze zich minder. Daarbij is het slim om te kijken naar speeltoestellen die je op de speelplaats neer wilt zetten. Zijn deze geschikt voor de leeftijdscategorie van de kinderen? Als je er zelf bij bent, als de kinderen nog klein zijn, dan is het minder van belang, maar wanneer ze wat ouder zijn des te meer. Kijk goed voordat je iets aanschaf of het past bij de leeftijd.

Verminder overlast

Het is zeker geen prettig geluid wanneer kinderen lang achter elkaar buiten gillen, maar het hoort wel bij hun communicatieve ontwikkeling. Hoewel het prima is om als ouder de kinderen erop aan te spreken, als ze oud genoeg zijn om het te begrijpen. Leg ze uit dat er ook andere manieren zijn om jezelf te uiten of iets duidelijke te maken. Om de overlast voor de buurt tot een minimum te beperken is het soms nodig om een voetbalkooi te plaatsen. Zo kunnen de wat oudere kinderen lekker een balletje trappen terwijl de ruiten van de buren heel blijven. Dit voorkomt ook blauwe ogen bij de wat kleinere kinderen, omdat ze zo geen bal tegen hun hoofd aan krijgen. 

Gerelateerde berichten

Over ons

Ontdek de kunst van woondesign! Van minimalistisch tot eclectisch, woondesign omvat een scala aan stijlen en technieken om jouw huis om te toveren tot een persoonlijke oase. Leer hoe je kleuren, texturen en meubels kunt combineren om een harmonieus en stijlvol interieur te creëren dat jouw persoonlijkheid weerspiegelt. Laat je inspireren door de nieuwste trends en ontdek hoe je jouw huis kunt transformeren tot een plek van comfort en schoonheid.

Contactgegevens

Via info @ huizerplein.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden