Huizer plein

Hoe maak ik sneller een blokhut in de tuin?

Geplaatst op

Een blokhut voegt veel waarde toe aan aan je tuin. In deze blog nemen we met je door waarom dit zo is en hoe je sneller zo’n blokhut in elkaar kunt zetten. Vrienden en familie komen extra graag bij je langs nu je zo’n mooie blokhut, ook wel tuinhuis genoemd, bij je in de tuin hebt staan. Lees snel verder om te profiteren van deze informatie. 

Sneller een tuinproject af door middel van een tacker

Een blokhut is snel te vervaardigen door middel van een tacker. Dit is een hechtingsmachine die ook in de industrie en bouw gebruikt wordt om houten elementen aan elkaar te bevestigen. In deze tackers gaan de zogenaamde coilnails, deze schiet je dan met veel kracht door het hout. Op deze manier is het mogelijk om bijvoorbeeld snel tuinplanken aan eikenhouten balken te bevestigen. Dit resulteert dan al snel in een solide bouwwerk in de tuin. Veel mensen zetten een bouwpakket tuinhuis of blokhut in elkaar. Het hoeft dan helemaal niet te gaan om gigantische bouwwerken, maar wel groot genoeg, waardoor je wat extra power kunt gebruiken. Deze kracht leveren de verschillende verkrijgbare tackers bij tackerplaza.nl. Kijk op hun website voor het volledige assortiment tackers. Als regel kun je aanhouden dat de goedkopere tackers geschikt zijn voor lichtere klussen, terwijl de duurdere (die werken met een compressor) een zware klus niet schuwen. 

Is het moeilijk een blokhut te maken? 

In principe zijn er een aantal mogelijkheden om een blokhut of tuinhuis te maken. Eentje daarvan is prefab variant. Dit is een bouwwerk dat al deels in de fabriek gemaakt is. In Amerika zie je zelfs veel huizen prefab gebouwd worden. Delen van het bouwwerk worden dan op locatie als een puzzel in elkaar gezet. Dit is dus ook mogelijk met een blokhut of tuinhuis. 

Daarnaast is er een optie om een bouwplan van het internet te downloaden en zelf aan de slag te gaan. Gewapend met voldoende hout en een spiksplinternieuwe tacker is het mogelijk om zelf een houten bouwwerk vanaf de grond toe af te bouwen. Het is makkelijk als je dit samen met iemand doet.  

Verder kun je ook een expert je ideeën uit laten voeren. Je kan dan eerst samen ideeën vormgeven, uitvoerbaar maken en dan de timmerman aan de slag laten gaan. Wil je meer weten over tackers? Breng dan een bezoekje aan tackerplaza.nl.

Gerelateerde berichten

Over ons

Ontdek de kunst van woondesign! Van minimalistisch tot eclectisch, woondesign omvat een scala aan stijlen en technieken om jouw huis om te toveren tot een persoonlijke oase. Leer hoe je kleuren, texturen en meubels kunt combineren om een harmonieus en stijlvol interieur te creëren dat jouw persoonlijkheid weerspiegelt. Laat je inspireren door de nieuwste trends en ontdek hoe je jouw huis kunt transformeren tot een plek van comfort en schoonheid.

Contactgegevens

Via info @ huizerplein.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden