Huizer plein

Hoe moet ik ramen afkitten met siliconenkit?

Geplaatst op

Siliconenkit wordt vaak gebruikt om bepaalde gaten, kieren en ander open ruimtes dicht te maken om ervoor te zorgen dat er geen water doorheen kan. Zo gebruiken professionals vaak kit in de badkamer omdat deze ruimte vaak wordt blootgesteld aan water en vocht. Naast de badkuip, vloer- en wandtegels wordt siliconenkit ook veelvuldig gebruikt om ramen waterdicht te maken. Bovendien zorgt het afkitten van ramen ervoor dat je geen last hebt van eventuele tocht. Tocht kan namelijk voor zorgen dat het binnen koud wordt, waardoor je de verwarming hoger moet zetten en dus uiteindelijk een hogere energierekening moet betalen. Het afkitten van ramen hoeft niet per definitie door professionals te gebeuren, maar kun je met een beetje oefening ook zelf doen. Om je op weg te helpen, lees je in dit blog enkele tips voor het afkitten van ramen.

Weet waar je moet kitten

Voordat je start met kitten, is het belangrijk om te beslissen op welke plekken het siliconenrubber geplaatst moet worden. Zo kun je bijvoorbeeld een brandende kaars langs het raam houden. Hierdoor zie je zeer snel op welke plekken het raam ‘lekt’ en waar je dit siliconenkit moet plaatsen.

Werk schoon

Om er zeker van te zijn dat je de kit gelijkmatig aanbrengt en niet op plekken aanbrengt waar dat niet de bedoeling is, raden we je aan om gebruik te maken van schilderstape. Deze tape brengt je eenvoudig aan op het kozijn, waardoor je kozijnen beschermd zijn. Bovendien is dit type tape zeer gemakkelijk te verwijderen zonder je kozijn aan te tasten. Wanneer je onbedoeld toch een beetje kit morst op het kozijn, kun je eenvoudig in een aantal stappen de kit verwijderen.

Aanbrengen

Voor het aanbrengen van siliconen kit is het belangrijk om gebruik te maken van een glad en gelijkmatig voorwerp, waarmee je de overbodige kit eenvoudig en snel verwijdert. Door het siliconenkit in een vloeiende beweging over de open naad te halen, zorg je ervoor dat het siliconenrubber goed verdeeld wordt en je geen zwakke plekken krijgt. Wanneer je op de gewenste plek het kit hebt aangebracht, is het tijd om de overbodige kit te verwijderen. Dit doe je eenvoudig door het gladde voor langs de rand te halen. Heb je geen glad voorwerp bij de hand? Dan kun je ook je vingertopje nat maken en deze langs de naad met kit halen.

Gerelateerde berichten

Over ons

Ontdek de kunst van woondesign! Van minimalistisch tot eclectisch, woondesign omvat een scala aan stijlen en technieken om jouw huis om te toveren tot een persoonlijke oase. Leer hoe je kleuren, texturen en meubels kunt combineren om een harmonieus en stijlvol interieur te creëren dat jouw persoonlijkheid weerspiegelt. Laat je inspireren door de nieuwste trends en ontdek hoe je jouw huis kunt transformeren tot een plek van comfort en schoonheid.

Contactgegevens

Via info @ huizerplein.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden