Huizer plein

Hoe zwambestrijding je huis kan redden!

Geplaatst op

Het is slecht voor je gezondheid en je hele huis gaat er kapot aan. Zeker de houten vloeren en de wanden raken vervuild of worden door het organisme afgebroken. Het is een ziekte voor je woning, dat kunnen we wel stellen. Gelukkig is er ook een medicijn: namelijk zwambestrijding. In deze blog gaan we je vertellen hoe het werkt.

Hoe ontstaat een zwam?

Wanneer je woning geïnfecteerd is met zwam, ook wel huiszwam genoemd, dan gaat het hier over een schimmel die vooral op vochtige plekken voorkomt. Je kan dan denken aan kruipruimtes. Zo’n zwam hecht zich aan het hout dat in je woning bezig is, bijvoorbeeld de vloer. Deze vloer gaan daardoor langzaam kapot. Zwam is niet alleen schadelijk voor de vloeren, maar ook voor je gezondheid. Er zijn nog veel meer andere schadelijke organisme die kunnen ontstaan wanneer je woning te vochtig op bepaalde plekken, denk aan zwarte schimmel. Deze schimmel is gewoon dodelijk!

Wat kun je doen aan huiszwam?

Voorkomen is beter dan genezen. Wanneer jij denkt dat je niet genoeg ventileert, check dit dan eventjes goed, want door te ventileren is het mogelijk om bepaalde ruimtes minder vochtig en daardoor duidelijk in mindere mate aantrekkelijk voor zwammen te maken. Daarnaast is het zaak, wanneer er al daadwerkelijk zwam in de woning aanwezig is, een bedrijf in te schakelen die deze kan bestrijden. Vaak moet dan de kruipruimte voor een deel uitgegraven worden, het hout verwijderd en een grondige inspectie van de woning gedaan, om te zorgen dat de zwam niet terugkeert. Natuurlijk is een verbetering van de ventilatie dan zeker noodzakelijk.

Wat kost de zwambestrijding? 

Het is nodig om een inspectie van de woning te laten doen. Daarna is pas te zeggen hoe duur de zwambestrijding gaat zijn. Veel slimmer is het misschien om te willen weten wat het nu eigenlijk oplevert zo’n bestrijding. Het is pure winst om je vloeren en woning te laten behandelen door een bedrijf. Zo kun je wellicht vloerdelen redden en een uitbraak van zwam in de toekomst voorkomen. Dat kan je ook veel schelen wanneer je de woning eventueel verkoopt.

Gerelateerde berichten

Over ons

Ontdek de kunst van woondesign! Van minimalistisch tot eclectisch, woondesign omvat een scala aan stijlen en technieken om jouw huis om te toveren tot een persoonlijke oase. Leer hoe je kleuren, texturen en meubels kunt combineren om een harmonieus en stijlvol interieur te creëren dat jouw persoonlijkheid weerspiegelt. Laat je inspireren door de nieuwste trends en ontdek hoe je jouw huis kunt transformeren tot een plek van comfort en schoonheid.

Contactgegevens

Via info @ huizerplein.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden