Huizer plein

Hou je woning kalkvrij: onze tips!

Geplaatst op

Wanneer je helemaal geen kalk in je woning wilt hebben, dan kun je het beste een investering doen om dit voor elkaar te krijgen. Maar hoe kan dat op een slimme manier, zodat je niet te veel geld kwijt bent? Dit is het beste voor elkaar te krijgen met een waterontharder. Deze zijn er in verschillende vormen. We leggen je dit kort uit en we geven je ook nog een paar tips om kalk makkelijk weg te krijgen uit je woning wanneer je nog geen waterontharder hebt. Lees snel verder. 

Welke waterontharder is makkelijk? 

Er zijn een aantal waterontharders die je zeker gaan helpen het thuis lekker kalkaanslagvrij te houden. Denk vooral aan technische waterontharders in dit geval. Wij hebben drie soorten waterontharders voor je gevonden. Waarvan we er een zelf aanbevelen. Laten we met die laatste beginnen: 

  • De technische waterontharder die werkt met magnetische straling. Deze bewerkt het water op een slimme manier waardoor de kalk uit het water zich niet aan de leidingen van je woning en keukenapparatuur hecht. Wel zo fijn! Deze waterontharder is onderhoudsarm, het ding werkt namelijk op magneten. Sluit het aan op de hoofdleiding en je bent klaar. 
  • Filters zijn een stuk bewerkelijker. Dat is ook niet verwonderlijk, want ze raken een keer vol (de meeste dan) en dat maakt dat ze vervangen of schoongemaakt moeten worden. Iets wat je periodiek moet controleren en wat jou dus afhoudt van andere zaken die je liever zou willen doen. 
  • De natuurlijke waterontharder werkt met zout. Uit dit laatste wordt sodium gewonnen en samen met een ionenwisselaar maakt deze waterontharder de calcium en magnesium onschadelijk, het kan zich niet meer als kalk afzetten tegen de wanden van je leidingen. 

Natuurlijke manieren om kalk te verwijderen

We nemen een aantal slimme manieren met je door om kalk te kunnen verwijderen met natuurlijke middelen. Dat is pas echt slim, want dat chemische, dat moet je niet willen. Dus laten we niet langer wachten, hier zijn de natuurlijke manieren om van je kalk af te komen: 

  • Warm water en azijn. Gewoon even laten intrekken en de kalk verdwijnt als sneeuw voor de zon.
  • Warm water en citroen. Het wordt duidelijk dat kalk niet van zuur houdt. Daarom is citroen een prima manier om je keukenapparaten en wasmachine kalkaanslag vrij te houden. 
  • Zuiveringszout is een andere manier om kalk te verwijderen. Denk bijvoorbeeld aan een wasbak. Ook het wassen met een speciaal wasmiddel is een manier om de wasmachine in gebieden met hard water kalkaanslag vrij te houden. 

Veel succes met het kalkaanslag vrij houden van je leidingen en apparaten. Om alles helemaal goed te doen raden we je de waterontharder aan die op magnetische straling werkt. De specialisten van antikalk.com helpen je graag op weg om de juiste keuze te maken.

Gerelateerde berichten

Over ons

Ontdek de kunst van woondesign! Van minimalistisch tot eclectisch, woondesign omvat een scala aan stijlen en technieken om jouw huis om te toveren tot een persoonlijke oase. Leer hoe je kleuren, texturen en meubels kunt combineren om een harmonieus en stijlvol interieur te creëren dat jouw persoonlijkheid weerspiegelt. Laat je inspireren door de nieuwste trends en ontdek hoe je jouw huis kunt transformeren tot een plek van comfort en schoonheid.

Contactgegevens

Via info @ huizerplein.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden