Het overkomt iedereen wel een keertje, je trekt de deur dicht en je komt je huis niet meer in. Het kan zijn dat je de sleutel bent vergeten of dat het slot simpelweg kapot is gegaan. Hiervoor is er natuurlijk maar een oplossing: het bellen van de slotenmaker. De slotenmaker heeft je deur als het goed is zo open, maar betekent dit dat hij ook de deur van je buurman open kan krijgen?

De deur is zo open

De inzet van een slotenmaker is heel gemakkelijk. Je gaat naar google, zoekt er een in de buurt en waarschijnlijk staat hij binnen 30 minuten voor je deur. De slotenmaker gaat aan het werk en heeft je deur zo weer open, zonder enige moeite. Niet alleen openen ze het slot zonder moeite, ook gaat hij zo aan het werk zonder verdere vragen te stellen. Ze openen het slot zonder enige controle of het wel jouw eigen woning is.

Gemakkelijk voor inbrekers

Dat slotenmakers geen navraag doen is ook bij inbrekers bekent, in Eindhoven is er door een inbreker al gebruik gemaakt van een slotenmaker om in te breken. De slotenmaker controleerde niks en ging er van uit dat het huis gewoon van de man was. Maar wat bleek, de bewoners zaten gewoon binnen en de slotenmaker was dus niet aan het werk bij het huis van de man. Met deze manier van inbreken wordt het heel makkelijk voor de criminelen en de slotenmaker zal nooit iets in de gaten hebben.

Is het echt een groot probleem?

Het probleem is groter dan er wordt gedacht. Uit meerdere tests is gebleken dat 2 op de 3 slotenmakers helemaal geen navraag doet. De ene die het wel doet vraagt meestal alleen even naar een rijbewijs. Erg makkelijk voor inbrekers dus. De slotenmakers geven zelf ook aan eigenlijk geen protocollen te hebben in hun beroep. Hier voegde een van de slotenmakers nog aan toe: “Een slotenmaker gaat meestal op zijn onderbuikgevoel af en niet alleen dat. Iedereen kan slotenmaker worden, het is een vrij beroep.” Hierdoor gaat de kwaliteit van het beroep omlaag.

Gecertificeerd

Er zal dus een nieuwe regelgeving moeten komen omtrent slotenmakers. Ook voor de slotenmakers zelf is dit een stuk veiliger, anders kunnen de echte bewoners namelijk ook bij hem aankloppen voor zijn slordige controle. Daarnaast hebben vele slotenmakers een keurmerk. Dus heb je dus zelf een slotenmaker nodig, kies er dan altijd eentje met keuring. Dit zorgt er namelijk ook voor dat het werk netjes gebeurd. Daarnaast weet je dat je geen extra schade oploopt aan bijvoorbeeld je deur. Omdat het in Eindhoven al is misgelopen is hebben wij hier een goede slotenmaker in Eindhoven!

Pin It on Pinterest