Huizer plein

Is het verstandig om een huis met asbest in Amsterdam te kopen?

Geplaatst op

Amsterdam is een zeer grote, interessante maar ook rete populaire stad om in te wonen. Er heerst ontzettend veel concurrentie op de huizenmarkt: bijna moordend. Het effect hiervan is dat mensen snel te veel betalen voor wat ze daadwerkelijk krijgen. Door de lange zoektocht zeg ook jij misschien wel veel te snel ja tegen een woning. Maar wat nou als er asbest in de woning zit, moet je het dan wel doen?

De gevaren van asbest

Asbest is een natuurproduct dat we veel gebruikten om daken van te maken maar ook schoorsteen pijpen en rioolbuizen werden hier van gemaakt. Asbest is namelijk brandbestendig en zeer sterk. Ook werkt het zeer isolerend. Mensen wisten niet beter en zagen alleen de positieve eigenschappen. Helaas zit er aan asbest een zeer donkere kant, waar niemand wat te maken wil hebben. Als je asbest namelijk gaat bewerken, openbreken of zagen, komen er minuscule deeltjes vrij die heel makkelijk in de luchtwegen terecht komen. Hier nesten ze zich vast en veroorzaken nare ziektes. Zo kun je hier gemakkelijk longkanker van krijgen of mesothelioom. Mesothelioom is een vorm van kanker die je krijgt van asbest, een kwaadaardige tumor. Gemiddeld leven mensen met een mesothelioom zo’n 13 tot 15 maanden. Het is vrijwel niet te genezen. 

De kosten van het verwijderen van asbest

Asbest is pas in 1993 verboden en omdat Amsterdam zo’n oude stad is en asbestdaken zeer populair waren, is er een grote kans dat je een woning bezoekt met asbest. Je kunt maar beter asbest verwijderen in Amsterdam. Voor je het weet krijg je enge ziektes, zelfs als je gewoon lekker je ding aan het doen bent. Maar hoeveel kost het weghalen van asbest? Je betaalt eerst voor de inspectie om te bepalen hoeveel asbest je in de woning hebt. Vervolgens berekenen de meesten de prijs per vierkante meter. Hoe meer asbest je hebt, hoe meer je kwijt bent. Gemiddeld ben je tussen de €600 en €1.100 kwijt aan het laten verwijderen van asbest. Deze kosten krijg jij dus op je bordje wanneer je een huis koopt met asbest waar de vorige eigenaar “niets van wist” of er gewoon niks aan had gedaan. Als je kunt aantonen dat de vorige eigenaar hier van wist en dit heeft verzwegen, kun je hem aansprakelijk stellen. Als dit niet het geval is, zit jij met de gebakken peren. Wees dus zeer op je hoede bij het kopen van een woning in Amsterdam op asbest.

Gerelateerde berichten

Over ons

Ontdek de kunst van woondesign! Van minimalistisch tot eclectisch, woondesign omvat een scala aan stijlen en technieken om jouw huis om te toveren tot een persoonlijke oase. Leer hoe je kleuren, texturen en meubels kunt combineren om een harmonieus en stijlvol interieur te creëren dat jouw persoonlijkheid weerspiegelt. Laat je inspireren door de nieuwste trends en ontdek hoe je jouw huis kunt transformeren tot een plek van comfort en schoonheid.

Contactgegevens

Via info @ huizerplein.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden