De energierekening is iets waar we allemaal mee te maken hebben. Een goede manier om de rekening te verlagen is door je huis goed te isoleren. Het korte antwoord is dat een goede isolatie de moeite waard is – de installatiekosten zijn laag in vergelijking met het bedrag dat je op de lange termijn zult besparen. De meeste mensen zullen het ermee eens zijn dat isolatie niet alleen goed is voor hun gezondheid, het is ook goed voor hun portemonnee.

  • Isolatie is over het algemeen onderhoudsarm en gaat een leven lang mee.
  • Je verliest 35% van de warmte door je muren als je niet voldoende isolatie hebt.
  • Je kunt bijna evenveel warmte verliezen via het dak van je huis als je geen zolderisolatie hebt.
  • En je verliest een aanzienlijk bedrag via de vloer als je daar ook geen goede isolatie hebt.
  • Er is voldoende financiële steun als je op een laag inkomen bent en je huis wilt laten isoleren met overheidsprikkels voor het verbeteren van de energie-efficiëntie van je huis.

Isolatie van de zolder

De kosten van isolatie voor een zolder zijn vrij laag in vergelijking met andere energiebesparende maatregelen. Voor een zolder van normale grootte kost het ongeveer 400 dollar om het hele gebied te bedekken met de verordening 270mm dikke isolatie. Dit kan leiden tot een besparing van ongeveer $ 200 per jaar op je verwarmingsrekeningen. Het grote ding is dat het een lange tijd duurt en blijft om je huis warm te houden als je eenmaal hebt betaald uit de eerste investering. Als je slechts één ding doet, dan moet zolder isolatie de eerste klus op je lijst zijn.

Vloerisolatie

Vloerisolatie voor een gemiddeld huis van gemiddelde grootte kost ongeveer 600 dollar (goedkoper als je jezelf installeert) en bespaart ongeveer 100 dollar per jaar, terug te betalen in een paar jaar. Vloerisolatie is vaak het ene deel van het huis dat mensen vergeten, maar het kan een groot verschil maken voor je comfort, vooral in een ouder huis.

Wandisolatie

Er zijn verschillende soorten muurisolatie, maar ze bieden allemaal aanzienlijke besparingen. Spouwmuurisolatie kan je bijvoorbeeld een aanzienlijk bedrag per jaar besparen. Het is de goedkope, lange termijn optie voor veel huishoudens en kan een groot verschil maken voor de hoeveelheid energie die je gebruikt.

Betere gezondheid

Er is genoeg bewijs om aan te tonen dat mensen die leven in koude gebouwen vatbaar zijn voor meer gezondheidsproblemen dan mensen die in een meer comfortabele omgeving wonen. Een warme, veilige plek kan je beter laten slapen en je beter laten voelen. Als je woning niet goed is geïsoleerd is het misschien geen optie om de verwarming uit te laten. Het goede nieuws is dat er voldoende financiële hulp beschikbaar is voor degenen die moeite hebben om de rekeningen te betalen in de vorm van subsidies en staatsbelastingkredieten en kortingen.

Pin It on Pinterest