Als je een nieuw huis hebt gekocht, wil je dat je familie zich veilig voelt. Maar waar moet je op letten voor de beveiliging van je huis? Loop de volgende zaken na als je je nieuwe huis intrekt en het zo goed mogelijk wilt beveiligen.

Koop een kluis

Voor echte waardevolle spullen is het aan te raden om een kluis te kopen. Hier kun je je sieraden en bijvoorbeeld je paspoort kwijt. Leg belangrijke documenten ook in de kluis, zodat ze altijd beschikbaar zijn. Kluizen zijn in vele soorten en maten beschikbaar, dus je kunt ook kiezen voor een kleine variant voor in de slaapkamer. Zorg in ieder geval dat de kluis niet te zien is vanaf buiten.

Installeer beveiligingscamera’s

Na het online delen van beveiligingsbeelden willen inbraken nog wel eens worden opgelost. Installeer dan ook beveiligingscamera in en rond je huis. Idealiter hebben de camera’s een bewegingssensor en beschikken ze over nachtvisie. Camera’s hebben ook een belangrijke afschrikkende werking.

Bescherm je wifi

Steeds meer apparaten maken gebruik van wifi. Dat betekent dat digitale inbreker tegenwoordig toegang heeft tot bijna al je informatie. Zorg voor een goede beveiliging van je wifi: zorg voor uitgebreide en complexe beveiligingssleutel. Wijzig ook altijd de standaard gegevens van je modem naar een personaliseerde inlog.

Beveilig deuren en ramen

Controleer voor je verhuist de sloten en vergrendelingsystemen op alle ramen en deuren. De kans is groot dat deze gedateerd of versleten zijn. Installeer meerpuntssloten op onder andere de voor- en achterdeur en bevestig extra veilige sloten op ramen, zodat deze niet te openen zijn vanaf de buitenkant. Met extra veilige sloten verklein je de kans op inbraak aanzienlijk, want het kost de inbreker meer tijd om binnen te komen. Voor deskundig advies kun je terecht bij een slotenmaker bij jou in buurt, bijvoorbeeld de slotenmaker in Amsterdam.  

Pin It on Pinterest