Ben je op zoek naar inrichttips voor een kleine slaapkamer of logeerkamer? Met onze tips laat je jouw kleine slaap- of logeerkamer er groter uitzien; puur door hem slimmer in te richten en gebruik te maken van creatieve opbergoplossingen. Het enige wat je hiervoor nodig hebt is een goede planning, een vleugje inspiratie en eventueel een budget. Om je op weg te helpen hebben we hieronder enkele tips staan.

Slaapbank

Als je slaap- of logeerkamer klein is, probeer dan een slaapbank aan te schaffen. Een slaapbank dient overdag als bank en ’s avonds als bed, waardoor je twee meubelen in een hebt. Het omtoveren van een bed naar een bank en andersom is binnen enkele seconden gedaan. Er zijn verschillende soorten slaapbanken, zoals dwarsslapers, stapelbedden en elektrisch bedienbare slaapbanken.

Gebruik lichte kleuren

De kleur wit is een ruime en praktische keuze voor een kleine slaapkamer. Het zorgt ervoor dat de ruimte niet te druk oogt. Het gebruik van witte of lichtere kleuren is een goede manier om de afwezigheid van ramen af te vangen. Om te voorkomen dat de kleine slaapkamer niet koud of leeg aanvoelt, kun je op de muren gebruikmaken van verschillende texturen en wit-op-wit patronen.

Zet je bed of slaapbank in de hoek

In de meeste slaapkamers staat het bed midden in de kamer, zodat je er van beide kanten in en uit kunt stappen. Bij een kleine kamer is het beter om het bed in de hoek neer te zetten om zo de open ruimte te maximaliseren.

Gebruik de ruimte onder je bed

Als je op zoek bent naar een nieuw bed, overweeg dan een bed met daaronder laden voor extra opbergruimte. Als de ruimte zo beperkt is dat de laden niet gemakkelijk open kunnen, gebruik dan decoratieve bakken onder het bed voor extra opbergruimte.

Pin It on Pinterest