Huizer plein

Kogelkranen en de toepassing ervan

Geplaatst op

In deze blog wordt behandeld waarom kogelkranen een goede toevoeging zijn voor elk huis. Kogelkranen hebben namelijk tal van voordelen en deze zullen behandeld worden in deze tekst. Ook wordt er een koppeling gemaakt tussen het kopen van een huis. 

Wat is kogelkraan een kogelkraan?

Wat zijn kogelkranen eigenlijk? Kogelkranen zijn kranen bestaande uit een behuizing, een kogel en een hendel waarmee de kogel kan worden gedraaid. Deze kogel dient als afsluiting en de toegang wordt dus geopend zodra deze kogel niet meer in de weg zit. 

De voordelen

Er zijn enkele voordelen te noemen van kogelkranen. Zo zorgen ze voor een goede afdichting, kunnen de kogelkranen tegen een behoorlijk hoge druk en de onderhoudskosten vallen echt heel erg mee. Dit zijn slechts drie voordelen van dit type kraan. Er zijn nog veel meer voordelen te noemen, maar dit zijn wel de belangrijkste. 

Het kopen van een huis

Indien je een huis koopt, valt het je misschien op dat er wel wat kogelkranen te vinden zijn in het huis. Dit is ook best logisch aangezien de bovengenoemde voordelen. Kogelkranen kunnen meerdere functies vervullen. Zo kan het bijvoorbeeld worden gebruikt voor verwarmingsinstallaties en ook voor drinkwaterleidingen. Ook kom je de kogelkranen tegen als klein kraantje in de tuin. Bij het kopen van een huis kun je er dus opletten of het huis een kogelkraan heeft in de tuin. Een dergelijke kraan kan namelijk handig zijn indien je de plantjes water wil geven. Als een huis dat je koopt al zo’n kraantje heeft, hoef je deze niet zelf aan te schaffen. Daarom is het in sommige gevallen erg handig om erop te letten tijdens het kopen van een huis. Een gratis tip waar je mee kan doen wat je wilt. 

Een kogelkraan wordt afgesloten door middel van een kogel, zoals de naam al doet vermoeden. Met een hendel wordt de kogel bewogen waardoor de blokkering kan worden opgeheven. Kogelkranen zijn bekend om de goede afdichting, de drukbestendigheid en de lage onderhoudskosten. Tijdens het kopen van een huis kun je letten op een klein kogelkraantje in de tuin. Dat kan erg handig zijn. 

Gerelateerde berichten

Over ons

Ontdek de kunst van woondesign! Van minimalistisch tot eclectisch, woondesign omvat een scala aan stijlen en technieken om jouw huis om te toveren tot een persoonlijke oase. Leer hoe je kleuren, texturen en meubels kunt combineren om een harmonieus en stijlvol interieur te creëren dat jouw persoonlijkheid weerspiegelt. Laat je inspireren door de nieuwste trends en ontdek hoe je jouw huis kunt transformeren tot een plek van comfort en schoonheid.

Contactgegevens

Via info @ huizerplein.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden