Huizer plein

Laminaat: de vloer voor iedere woning

Geplaatst op

Laminaatvloeren zijn opgebouwd als geconstrueerd hout, met een dunne fineerlaag over lagen multiplex of gecomprimeerde vezels. De toplaag is echter geen hout, maar een print onder een heldere kunststof coating. Dat betekent dat laminaat eruit kan zien als hout, steen, tegel of zo ongeveer elk ander materiaal. Deze vloersoort is dan ook zeer populair onder de gehele bevolking en zie je dan ook in menig huis of kantoor terug. In dit blog geven we je meer informatie over deze vloersoort en lees je onder andere de voordelen en beste toepassingen van laminaatvloeren.  

Oplevering van laminaat

Laminaat wordt geleverd in planken of tegels. De meeste zijn zwevende vloersystemen, die je zonder lijm of spijkers over een oude vloerbedekking kunt monteren. De meeste mensen kiezen echter voor laminaatplanken omdat dit het meest natuurlijke effect oplevert.

Voordelen van laminaat

Laminaatvloeren kunnen de uitstraling van hout of steen nabootsen voor veel minder geld. Ze zijn ook gemakkelijk te reinigen en vereisen weinig onderhoud. Laminaat is een hard materiaal dat bestand is tegen krassen, deuken en vlekken, volgens Wiggersparket.nl. Bovendien is laminaat eenvoudig te monteren over een bestaande vloer, waardoor je tijd en geld bespaart op je vloerproject.

Verschillende stijlen

Laminaatvloeren bieden een verscheidenheid aan stijlen. Veel laminaatvloeren simuleren echter de authentieke uitstraling van hardhout of steen, terwijl de mogelijkheden voor nieuwe stijlen en kleuren onbegrensd zijn. Met een verscheidenheid aan kleurtinten en patronen kun je de vloer exact afstemmen op de sfeer en stijl van je kamer, of die nu rijk en elegant is of koel en eigentijds.

Waarschuwingen

Net als tegels kan laminaat glad zijn als het nat is. Een laminaatvloer is dan ook minder geschikt in een natte omgeving met een hoge luchtvochtigheid. Denk hierbij bijvoorbeeld aan ondergrondse kelders. In tegenstelling tot echt hout kan laminaat niet worden veredeld als het versleten is, maar alleen worden vervangen.

Beste toepassingen

Laminaat is een goed materiaal voor drukbezochte ruimtes, zoals keukens, woonkamers, foyers en speelruimtes. Zoals eerder aangegeven gedijt laminaat minder goed in vochtige ruimtes, waardoor tegels in een badkamer en wasruimtes verstandiger zijn.

Gerelateerde berichten

Over ons

Ontdek de kunst van woondesign! Van minimalistisch tot eclectisch, woondesign omvat een scala aan stijlen en technieken om jouw huis om te toveren tot een persoonlijke oase. Leer hoe je kleuren, texturen en meubels kunt combineren om een harmonieus en stijlvol interieur te creëren dat jouw persoonlijkheid weerspiegelt. Laat je inspireren door de nieuwste trends en ontdek hoe je jouw huis kunt transformeren tot een plek van comfort en schoonheid.

Contactgegevens

Via info @ huizerplein.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden