Iedereen kan het een keer meemaken: een flinke lekkage. Het is niet een stressvol moment waarop je vaak even zo snel geen raad weet, meestal omdat men er niet zo veel bij stil staat dat het ook hen kan overkomen! In deze blog geven we je een handig stappenplan om ervoor te zorgen dat je de juiste stappen in de juiste volgorde neemt en je op die manier zo snel mogelijk je lekkageproblemen kunt oplossen.

Stap 1: Draai de hoofdkraan dicht

Het allereerste wat je moet doen is proberen om de watertoevoer zo snel mogelijk uit te zetten. De hoofdkraan is hetgeen waarmee je snel de watertoevoer kunt stilleggen. De hoofdkraan vindt je doorgaans in de meterkast, helemaal onderin. Draai de twee hendels naar je toe om ervoor te zorgen dat er geen water meer door de leidingen heen stroomt.

Stap 2: Beoordeel de schade

Voordat je bepaalt of het nodig is om een loodgieter in te schakelen of niet, doe je er goed aan om in te schatten hoe erg de schade is en of je deze al dan niet zelf kunt verhelpen. Bekijk dus niet alleen de mate waarin de vloer, het meubilair of andere delen van de ruimte beschadigd zijn, maar neem ook de tijd om te onderzoeken waar de lekkage is ontstaan.

Stap 3: Professionele hulp

Als je hebt geconstateerd dat de lekkage moeilijk zelf te verhelpen is, dan kun je het beste professionele hulp inschakelen door contact op te nemen met een loodgieter bij jou in de buurt. Een loodgieter kan ervoor zorgen dat de lekkage niet nogmaals uitbreekt; een kans die wél aanwezig is wanneer je zelf gaat proberen de lekkage op te lossen.

Stap 4: Opruimen

Nu de lekkage is verholpen is het tijd om de boel op te ruimen, schoon te maken en te laten drogen. Afhankelijk van de grootte van de lekkage zul je meer of minder werk moeten verrichten.

Pin It on Pinterest